Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem Arıcılar’ı ikinci defa vurdu

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar mahallesinde iki gün ara ile meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem vatandaşları tedirgin etti. 25 haneli mahallede vatandaşlar geceyi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ve AFAD’ın kurduğu çadırlarda...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2017 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2017 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deprem Arıcılar’ı ikinci defa vurdu

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar mahallesinde iki gün ara ile meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem vatandaşları tedirgin etti. 25 haneli mahallede vatandaşlar geceyi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ve AFAD’ın kurduğu çadırlarda geçirirken, mahallenin ulaşımını sağlayan yola irili ufaklı kaya parçaları düşmesi sonrası yol ekiplerin yolu açmasına kadar kısmi olarak ulaşıma kapandı. Depremde can ve mal kaybının yaşanmadığı açıklandı.

Çarşamba günü yine AFAD tarafından merkez üssü Ula’nın Arıcılar Mahallesi olarak açıklanan 5.0 şiddetindeki depremin ardından mahalle sakinleri bu gece saat 00.49’da yine deprem korkusu yaşadı. Şiddeti yine 5.0 olarak belirlenen deprem derinlik olarak 6,3 km olarak açıklandı. Depreme Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye kurduğu çadırda yakalanan vatandaşlar, bu defa depremin şiddetinin bir öncekinden daha fazla hissedildiğini açıkladı. Bölgede AFAD, UMKE, 112 Acil Servis Ambulansı, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Fen İşleri ve zabıta ekipleri ile Jandarma hazır bekletiliyor.

Deprem sonrası vatandaşlardan gelen talep üzerine AFAD ekipleri tarafından 25 haneli mahalleye 30 çadır ve battaniye gönderildi. Çadırlardan bir kısmı mahallenin en uç kısmına kurulurken, bir kısmı da mahallenin girişindeki okul ve caminin bulunduğu alana kuruldu. Tedbir olarak Ula’nın Karabörtlen Mahallesindeki okul da vatandaşların talebi doğrultusunda hazır bekletiliyor.

Depremin bir önceki depremden daha şiddetli olduğunu belirten vatandaşlar, “Allah’a bin şükürler olsun ki, belki daha kötüsü de olabilirdi. Yaşadığımız bölge çok kaya ve yerleşim yeri gevşek. Durduğumuz bölge riskli bölge. Bu defa biraz daha sert oldu. Elektrikler kesildi. Normal değil de çok sallandı. Allah’a dua edeceğiz. Herkesten Allah razı olsun bin kere. AFAD, sağlık memurları, Kaymakam beyimiz sağolsun herkesten Allah razı olsun buradalar” dediler.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, “Ula ilçemizde saat 00.49’da meydana gelen depremin merkez üssü olan Arıcılar mahallesindeyiz. Şu ana kadar herhangi bir can mal kaybı yok. Devletimiz bütün kurumları ile burada. AFAD ekiplerimiz, jandarmamız, sağlık ekiplerimiz. Ayrıca Belediyeden iş makineleri tedbiren geliyor. İl merkezimizde sayın valimizin başkanlığında deprem anından itibaren kriz merkezi toplantı halinde. Onlarla irtibat halindeyiz. Vatandaşımızın her türlü ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Vatandaşlarımızın barınması için ihtiyaç olan çadır ve diğer ihtiyaç malzemeleri AFAD tarafından karşılanıyor. Şu anda mevcut ve hepsi burada. Ayrıca burada yine geceyi dışarıda geçirmemesi için vatandaşlarımızın en yakın yerleşim yerlerindeki misafirhanelere, kamu kurumlarına naklini gerçekleştirmek için araçlarımız geliyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.