Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli’de FETÖ’ye destek veren kurumların iddianamesi hazırlandı

DENİZLİ (İHA) – Denizli’de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne ait olduğu için kapatılan özel sağlık, eğitim, öğrenci yurdu,vakıf, dernek, sendika, federasyon ve konfederasyonda görev yapan toplam 50 şüpheli hakkında Denizli Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DENİZLİ (İHA) – Denizli’de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne ait olduğu için kapatılan özel sağlık, eğitim, öğrenci yurdu,vakıf, dernek, sendika, federasyon ve konfederasyonda görev yapan toplam 50 şüpheli hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği’ suçundan iddianame hazırlandı.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbeye teşebbüs eylemleri sonrasında Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesi ile milli güvenliğe tehlike oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen özel sağlık kurum ve kuruluşları, özel eğitim kurum ve kuruluşları ile özel öğrenci yurtları ve pansiyonları, vakıf ve dernekler ile bunların iktisadi işletmeleri, vakıf yükseköğretim kurumları, sendika, federasyon ve konfederasyonların kapatılmasına karar verildiği bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada Denizli’de Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan özel sağlık, eğitim, öğrenci yurdu,vakıf, dernek, sendika, federasyon ve konfederasyonda görev yapan toplam 50 şüpheli hakkında, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyelik suçundan terör suçlarına bakmakla görevli Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesine hitaben iddianame düzenlendiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.