Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli’de AK Parti-chp Gerginliği

Denizli’de CHP İl binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyen AK Partililer ile onlara engel olmak isteyen CHP’liler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışma, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli’de CHP İl binası önüne siyah çelenk bırakmak isteyen AK Partililer ile onlara engel olmak isteyen CHP’liler arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışma, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri, Bakan Ramazanoğlu’nun memleketi Denizli’de protesto edildi. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı. Eyleme Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, ilçe belediye başkanları, partili kadınlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Eyleme gelenler, ’Edep yahu’, ’Kılıçdaroğlu tüm kadınlardan özür dile’ yazılı pankartlar taşıdı.
"KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEMELİ"
Kurulan platformda konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, "Grup toplantısında utanmadan bu konuşmayı yaparken kendini büyük bir heyecanla alkış tutan CHP’li kadınlar, bu sözler size de sarf edilmiştir. Bu cümleler tüm kadınları, toplumu ayağa kaldırmalıdır. Bir ana muhalefet lideri nasıl böyle cümleleri ağzına alabilir? Hele ki son derece hassas bir konuda konuşurken. Lütfen bunu muhalefet diye bize yutturmaya kalkmasınlar. Her açıklamasıyla siyaseti seviyesizleştiren Kılıçdaroğlu, ivedilikle özür dilemelidir" dedi.
POLİS BARİKAT KURDU
Konuşmaların ardından partililer CHP Denizli İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. ’Edep yahu’ yazan siyah çelenkle partiye doğru hareket eden grubun önünü polis kesti. Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, kurulan barikatın önünde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli İl Başkanı ile görüştü. CHP’lilerin parti önünde toplandıklarını belirten Namal, "CHP’liler parti binasında kalabalıkla bekliyor. Biz buradan sadece temsilci arkadaşlara izin verelim. Çelengi koyup çıksınlar. Olumsuz olaylara fırsat vermeyelim. Huzurlu şehrimiz bozmayalım. Zaten huzursuzluk istiyorlar. Buna çanak tutulacaksa beraber gidelim" dedi.
Karşılıklı konuşmaların ardından grup, parti binasının yakınına kadar gitti. CHP Denizli İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 200 kişi de bu sırada slogan atmaya başladı. Polis ekipleri her iki grubu birbirine yaklaştırmamak için büyük çaba harcadı. İki partinin mensuplarının önünde etten duvar ören ekipler grupları birbirine yaklaştırmadı.
Bu sırada AK Parti’nin seçtiği 4 kadın, CHP Denizli İl Başkanlığı binasının yakınına siyah çelengi bıraktı. Çelengin bırakıldığını gören CHP’lilerden bazıları duruma tepki göstererek polis barikatını aşmak isterken CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, grubu güçlükle sakinleştirdi.
Bir süre daha devam eden olayların ardından her iki grup da karşılıklı slogan atarak dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.