Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli’de 14 infaz koruma memuru ve 12 zabıt katibi tutuklandı

Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 infaz koruma memurundan 14’ü ve 49 zabıt katibinden 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Denizli’de...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 22:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 40 infaz koruma memurundan 14’ü ve 49 zabıt katibinden 12’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Denizli’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta 49 zabıt katibi ve 40 infaz koruma memuru gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan 49 zabıt katibinden 12’si ve 40 infaz koruma memurundan 14’ü tutuklandı. İnfaz koruma memurlarından 26’sı ve zabıt katiplerinden 32’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 zabıt katibi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tutuklanan bazı infaz koruma memurları, görev yaptıkları Denizli D Tipi Cezaevi’ne bu kez tutuklu olarak gitti.
Öte yandan Denizli’nin Serinhisar ilçesinde geçen hafta örgüte destek veren esnaf ve kamu çalışanları ile cemaat ablalarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 12’si de tutuklandı. 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.