Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz Feneri Derneği’nden Saldırı Açıklaması

Ankara Mamak’ta Türkmenler için yardım kermesi düzenleyen Deniz Feneri Derneği üyesi kadınlar, bir grup kadının sözlü ve fiziki tacizine uğradı. Olayla ilgili açıklama yapan Deniz Feneri Derneği, "Deniz Feneri Derneği tüm saldırılara,...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Mamak’ta Türkmenler için yardım kermesi düzenleyen Deniz Feneri Derneği üyesi kadınlar, bir grup kadının sözlü ve fiziki tacizine uğradı. Olayla ilgili açıklama yapan Deniz Feneri Derneği, "Deniz Feneri Derneği tüm saldırılara, tüm linç girişimlerine, ahlaksızca iftira ve ithamlara rağmen yoksullara, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine her ne pahasına olursa olsun yardım yapmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Deniz Feneri Derneği üyesi kadınlar, 17 Nisan tarihinde Ankara Mamak’ta "Türkmen Kardeşlerimize Yardım" adı altında bir kermes düzenledi. Kermesi basan ve aralarında Halkevleri üyelerinin bulunduğu bir grup kadın, kermesi düzenleyenlere sözlü ve fiziki tacizde bulundu.
Olayla ilgili Deniz Feneri Derneği’nden yapılan açıklamada, "Ankara Mamak’ta Halkevleri’ne bağlı bir grup kadın geçtiğimiz gün (17 Nisan) Deniz Feneri Derneği’nin ’Türkmen Kardeşlerimize Yardım’ adı altında açtığı kermese alçakça saldırıda bulundu. Derneğin standını basan Halkevi mensubu bir grup, ’Tecavüzcülerin, cihatçı katillerin destekçilerini mahallemizde istemiyoruz’ diyerek Deniz Feneri gönüllülerinin mahallerinden gitmelerini istedi. Saldırıyı yapan Halkevi militanları 2009 yılında Artvin Şavşat’a yardım götüren aracımıza saldıranlarla aynı zihniyete mensup kişilerdi. Halkevci militanların eski kafada oldukları, değişmeye niyetli olmadıkları anlaşılıyordu. Halkın değerlerinden habersiz halkevciler hedefe yine iyiliği koymuşlardı" denildi.
2009 yılında Artvin Şavşat’ta da Deniz Feneri Derneği üyelerinin benzen bir saldırıya uğradığının hatırlatıldığı açıklamada, "İçlerinde Halkevleri yetkilisinin de bulunduğu saldırganlar, yardım görevlilerimizi ölümle tehdit edip, hakaret içerikli çirkin sözler sarf etmiş; yardım aracımızın üzerine sprey boyalarla hakaret içeren sözler yazmışlardı. Olay sırasında araç şoförümüz saldırganlardan kurtulup kaymakamlığa sığınmıştı. Bunun üzerine Deniz Feneri kurumsal kimliğine ve çalışanlarına sözlü ve fiili saldırıda bulunun saldırganlar hakkında tehdit, hakaret ve mala zarar vermekten ötürü suç duyurusunda bulunarak hukuki süreç başlatmıştık. Saldırganlarla ilgili ceza davası sonuçlanmış ve davayı gören Şavşat Asliye Ceza Mahkemesi, saldırıda bulunanlara 6 ay hapis ve adli para cezası ile cezalandırılmalarına karar verip hapis cezalarını ise paraya çevirmişti" ifadeleri kullanıldı.
Deniz Feneri Derneği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Malum çevreler tarafından yıllardır yürütülen linç kampanyası boyut değiştirerek, geçtiğimiz günlerde 37 yıldır bursları, yurt imkanları, ihtisas merkezleri ve yayınları ile ülkenin dört bir köşesinde vakıf hizmeti sunan Ensar Vakfı’nın bir yurdunda yaşandığı iddiasıyla kamuoyunun malumu olan ve bizim de kesinlikle tasvip etmediğimiz ve nefretle karşıladığımız menfur olayı bahane ederek Ankara Mamak’ta gönüllülerimizden oluşan kadınlar ve onların bulunduğu standa karşı alçakça saldırıda bulunulmuştur. Aziz milletimizin, gönüllülerimizin ve bağışçılarımızın bilgi sahibi olması için vurgulamak isteriz ki son günlerde Ensar Vakfı’ndaki hasta ruhlu bir sapığın yapmış olduğu ve bizim de asla tasvip etmediğimiz vahim olay, malum medya araçları, bazı STK’lar ve kimi siyasi anlayışlar tarafından algı operasyonuna dönüştürülmek istenmektedir. Deniz Feneri Derneği tüm saldırılara, tüm linç girişimlerine, ahlaksızca iftira ve ithamlara rağmen yoksullara, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine her ne pahasına olursa olsun yardım yapmaya devam edecektir. Derneğimize ve hiçbir maddi karşılık beklemeden o standı kuran ve Türkmen kardeşleri için evlerinden, zamanlarından fedakarlık göstererek çalışan yardım gönüllüsü kadınlarımıza yönelik bu alçakça saldırı kabul edilemez. Yapılan bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyor, buldukları her fırsatta iyiliğe saldıran malum zavallıları değerli milletimize şikayet ediyor, geçmişte olduğu gibi bizleri bugün de yalnız bırakmayan, destekçi, bağışçı ve gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.