Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Değer Deniz Cinayeti Davasında Sona Gelindi

Müzisyen Değer Deniz’in öldürülmesine ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık C.M.’nin “tasarlayarak öldürme, nitelikli yağma ve cinsel saldırı” suçlarından 24 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapsini istedi. Duruşmanın...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müzisyen Değer Deniz’in öldürülmesine ilişkin davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık C.M.’nin “tasarlayarak öldürme, nitelikli yağma ve cinsel saldırı” suçlarından 24 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapsini istedi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Değer Deniz’in ağabeyi, "Umarım gün yüzü göremeyeceği bir ceza alacak" dedi.
İstanbul 1’inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık C.M., Değer Deniz’in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.
Duruşmada, sanığın 19 Şubat 2016 tarihinde mahkemeye gönderdiği dilekçe okundu. Sanığın dilekçesinde, kekeme olduğu için kendisini ifade etmekte zorlandığını ve Değer Deniz ile aralarında yaş farkı olsa da sevgili olduklarını, tecavüz suçunu işlemediğini anlattığı belirtildi.
SANIKTAN DENİZ SEKİ’Lİ SAVUNMA
Hırsızlıkla suçlandığını ifade eden sanık C.M., dilekçesinde, “Maktulün ailesi benim Değer Deniz’le ilişkim olmayacağını söylüyor. Deniz Değer’in müzisyen olduğunu birikimi olduğunu ifade ediyor. Benim ailemden kalma Galatasaray Lisesinin arkasında bir dairem var. Ayrıca her şey birikimle olmuyor. Bakın Deniz Seki de uyuşturucudan cezaevinde. Onun da birikimi ve klipleri vardı. Değer Deniz ile aramızda bir ilişki vardı. Neden tecavüz edeyim. Benim bir erkek çocuğum var. Yaptığımdan pişmanım, tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Dilekçenin okunmasının ardından duruşma salonu gerildi.
“BİZİ YARIM BİR HAYAT YAŞAMAYA MAHKUM ETTİ”
Duruşmada daha sonra Değer Deniz’in ağabeyi Orhan Deniz söz alarak esas hakkında beyanda bulundu. Orhan Deniz sanığın yalan söylediğini  belirterek, “Bizi bundan sonra yarım bir hayat yaşamaya mahkum etti. Daha önce aynı mahiyette başka suçlar işlediği ortaya çıktı. Bu suçları işlemeye yatkın bir kişi bulunuyor karşımızda” diye konuştu.
“KIZIMI BÜTÜN HAYALLERİNİ ALARAK ÖLDÜRDÜ”
Deniz Değer’in kardeşi Amaç Deniz, “Ablamı bizden alan bu vahşi kişiliğin indirim olmaksızın cezalandırılmasını istiyorum” derken, anne Ayşe Sevim Sözer ise, “Benim kızımın vahşice, insanlık dışı bir şekilde canını aldı. Kızımın bütün hayallerini alarak öldürdüğü için en ağır şekilde cezalandırılmasını ve herhangi bir indirimden yararlanmaksızın cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
46 YIL HAPSİ TALEP EDİLDİ
Beyanların ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Cinayetin 5 Mayıs 2015 tarihinde planlı bir şekilde işlendiğini belirten savcı, sanık C. M.’nin "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı bir suçu gizlemek için canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı, sanığın 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle 18 yıldan 24 yıla kadar düşürdü. Sanığın, “nitelikli yağma ve cinsel saldırı” suçların da cezalandırılmasını talep eden savcı, sanığın toplam 24 yıl 6 aydan 46 yıla kadar hapsini istedi.
SAVCI İYİ HAL İNDİRİMİ İSTEMEDİ
Savcı ayrıca, suçun aydınlanmasına katkı sağlamadığı için ve Değer Deniz’in hatıra ve ailesine iftirada bulunarak saygısızlık yaptığı gerekçesiyle sanığa iyi hal indirimini istemedi. Taraflara esas hakkında savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme, duruşmayı 27 Nisan tarihine erteledi.
Duruşmanın ardından açıklama yapan avukat Selin Nakıpoğlu mütalaada indirim istenilmeyişinin sevindirici olduğunu aktardı. Mütalaada kasten öldürme ve nitelikli halleri cinsel saldırı nitelikli yağmaya ilişkin mütalaa verildiğini anlatan avukat Nakıpoğlu, “Mütalaaya ek olarak Değer Deniz işkence sureti ile öngörülmüştür. Olay yeri inceleme tutanağına göre işkenceye maruz kaldığına dair pek çok bulgu vardır. Mütalaada müspet olan bizim talebimiz doğrultusunda da herhangi bir iyi hal indiriminin uygulanmasının talep edilmemesi. Katile herhangi bir indirimin uygulanmayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
“HİÇBİR CEZA DEĞER DENİZ’İ GETİRMEYECEK”
Avukat Nakıpoğlu’nun ardından açıklama yapan ağabey Orhan Deniz ise olayın bir ay sonra yıldönümü olacağını ifade etti.
Mütalaadan sonra ufakta olsa serin bir havanın içlerine estiğini anlatan ağabey Deniz “İyi hal indirim olmaması yönünde bir gelişme oldu. Katil ilk duruşmalarda kazak ve spor ayakkabı ile gelirken 4’üncü duruşmaya yelekle gömlekle gelmeye başladı. Böyle bir davada nasıl gülebilirsiniz, ama biz yalan ifadelere gülmeye başladık artık. Hiçbir ceza Değer Deniz’i getirmeyecek ama biz caydırıcı olması için arkasında durabildiğimiz kadar duracağız" dedi.
“UMARIM GÜN YÜZÜ GÖRMEYECEĞİ BİR CEZA ALACAK”
Sanığın olay tarihinde 18 yaşından küçük olması hatırlatılan ağabey Deniz, “Cinayetten iki ay sonra 18 yaşını doldurdu sanık. Kesinlikle ergin kabul edilmesi gerekiyor ama Yargıtay içtihatlarına göre 18 yaşına göre yargılatamıyoruz. Ama umarım gün yüzü görmeyeceği bir ceza alacak" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.