Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DBP’li Eski Meclis Üyeleri Tutuklandı

Van’ın Gevaş ilçesinde Demokratik Bölgeler Partili (DBP) eski belediye meclis üyesi iki kişi tutuklandı.Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimiz ve ilçelerimizde meydana gelebilecek PKK/KCK terör örgütünün eylem ve...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’ın Gevaş ilçesinde Demokratik Bölgeler Partili (DBP) eski belediye meclis üyesi iki kişi tutuklandı.
Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimiz ve ilçelerimizde meydana gelebilecek PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; Gevaş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan bir soruşturma ile ilgili olarak 1 Haziran 2016 günü BDP Gevaş Belediyesi eski meclis üyeleri N.K. ve S.T. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Şüpheli şahıslar, hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte 1 Haziran 2016 günü adli makamlara sevk edildiler. N.K. ve S.T. isimli şahıslar, ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan tutuklanmışlardır. Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden kurumlarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmektedir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.