Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, Silivri’ye sevk edildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden, İstanbul Silivri Cezaevi’ne sevk edildi.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak”...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden, İstanbul Silivri Cezaevi’ne sevk edildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlamalarıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde 4 Kasım’da gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, önceki gün adliyeye sevk edilmişti. Tuncel, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmış ve Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti. Tuncel, buradan İstanbul Silivri Cezaevi’ne sevk edildi.
Tuncel, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için bir grup partili ile birlikte toplandığı Diyarbakır Adliyesi önünde 10 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.