Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbeci Kerime onları da taşımış!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, darbe girişimi gecesi TRT yayınına müdahale etmekle görevlendirilen 5 bilişimciyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen bilişimciler tutuklanırken, zanlıların Ümraniye'de bir örgüt evinden alınmaları, Darbeci üstteğmen Kerime Kumaş’ın kullandığı helikopterle Vodafone Arena'ya getirilmeleri ve TRT'den kaçışları kameralara yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbeci Kerime onları da taşımış!
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 15 Temmuz darbe girişiminde Beşiktaş Vodafone Arena'ya inen helikopterlere ilişkin yaptığı çalışmada çarpıcı bilgilere ulaştı. Olayın öncesine ilişkin araştırmalarda bulunan polis, darbecilere televizyon yayınlarına müdahale edilmesine yardımcı olan FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 5 bilişim uzmanını gözaltına aldı. Mahkemece tutuklanan zanlılardan ikisinin daha önce STV ve Kaynak Holdink'te çalıştıkları öğrenildi.

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bilişimcilerin darbe gecesi yolculukları güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'nde bulunan bir örgüt evinde toplanan N.A., S.G., H.Ş, Ö.Ş. ve S.Ç isimli FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 5 bilişim uzmanı, Ümraniye’de bir plazaya getiriliyor. Buradan kalkan helikoptere bindirilen bilişim uzmanları, Vodafone Arena'ya getiriliyor. Üstteğmen Kerime Kumaş’ın kullandığı helikopterle Beşiktaş stadına inen darbeci askerlerin bir kısmı gasp ettikleri otobüslerle TRT’ye, bir kısmı ise Dijitürk binasına doğru yola çıkıyor.

Terör örgütü üyesi bilişim uzmanları Ö.Ş ve S.Ç. Dijitürk’e giderken, N.A., S.G., H.Ş, darbeci askerler birlikte TRT binasına gidiyor. TRT binasına gelen darbeci askerler, burada önce korsan bildiriyi silah zoruyla spikere okutuyor ardından yanında getirdikleri FETÖ’cü bilişimcilerin yardımı ile yayına müdahale ediyor.

TRT binasında güvenlik kameralarına yansıya görüntülerde FETÖ’cü bilişimciler N.A., S.G., H.Ş, darbe girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından sivil kıyafetli olmanın da etkisi ile TRT binasının arka tarafından tellerden atlayarak kaçtıkları görülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.