Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişiminde tutuklanan erler yeniden sorgulanacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın askerlere yönelik yürüttüğü soruşturmada tutuklanan erler, pazartesi gününden itibaren cezaevinde yeniden sorgulanacak.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin askerlere...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın askerlere yönelik yürüttüğü soruşturmada tutuklanan erler, pazartesi gününden itibaren cezaevinde yeniden sorgulanacak.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin askerlere yönelik soruşturma kapsamında 12 askeri hakim ve savcının da aralarında bulunduğu 1908 şüpheli asker ve 63 sivil hakim-savcı tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan generaller, Hava Harp Akademileri komutanı Tümgeneral S. M., Harp Akademileri Komutanı Kurmay Başkanı Tümgeneral H.N.T., Yüksek Sevk ve İdare Akademi Komutanı Tuğgeneral A.A. ile Hava Harp Akademisi’nden Tümgenerel R.C.’nin sorgu işlemleri devam ediyor.
Darbe girişimi gecesi İstanbul üzerinde F16 uçuran ve Sabiha Gökçen’den sonra ilk kadın savaş pilotu olan firari pilot binbaşı Kerime Kumaş’ın firari olduğu öğrenildi. Öte yandan pazartesi günü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan 10 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği, savcıların Silivri Cezaevine giderek, erlerin ifadesini tekrar alacağı ifade edildi.
İBB çalışanı 4 kişi tutuklandı
Darbe girişimine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye’nde çalışan 4 şüpheli, çıkarıldıkları Nöbetçi Hakimlik tarafından tutuklandı. Tutuklanan isimler arasından belediyenin imamı olduğu iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç’un da olduğu öğrenildi. Şüphelilerin, darbecilerin kurduğu watsapp grubunda oldukları, bu gruptakilere belediyeyle ilgili haber akışı sağladıkları iddia ediliyor.
Hava Harp Okulu’ndan havalanan Yeşilköy’deki askeri kasa tipi uçakla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı düzenlenecek suikast için yardıma giden SAT komandolarının imamları Kemal Işıklı ve Emre Aksoy yakalandı. Bu isimlerin BDDK uzmanı olarak görev yaptıkları öğrenildi. Işıklı ve Aksoy’un ifade işlemlerinin emniyette devam ettiği öğrenildi.
Ünal Tanık Fuat Avni soruşturmasında aranıyor
FETÖ/PDY’nin sosyal medyadaki propaganda aracı olarak bilinen Fuat Avni hesabına ilişkin, medya kuruluşlarına yönelik operasyonda 31 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Sait Sefa, Ünal Tanık, Arzu Yıldız, Hüseyin İstemil’in aralarında yer aldığı 24 kişi ise aranıyor. Aktif haber, Grihat, Merkür ve Haberdar gibi sitelere yönelik operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye sevk edildi.
12 avukat gözaltına alındı 38 avukat aranıyor
Başsavcılığın avukatlara yönelik başlattığı soruşturma 50 kişi hakkında gözaltı kararı aldığı, bu avukatlardan 12’sinin gözaltına alındığı, diğerlerini arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Öte yandan YKK isimli hukuk bürosuna da darbe girişimi soruşturması kapsamında operasyon düzenlendi. Mecidiyeköy’de bir AVM’de 6 kat kiraladıkları tespit edilen hukuk bürosunda arama ve inceleme çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.