Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Türkiye’de yaşanan darbe girişimini protesto eden Özgür-Der üyeleri, Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na gelerek hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.Türkiye’de yaşanan darbe girişimine tepki gösteren eden Özgür-Der...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de yaşanan darbe girişimini protesto eden Özgür-Der üyeleri, Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na gelerek hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Türkiye’de yaşanan darbe girişimine tepki gösteren eden Özgür-Der üyeleri, Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na kadar protesto yürüyüşü düzenledi. Tekbir ve darbe karşıtı slogan atan gruba çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Saraçhane Parkı’na gelen grup burada hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Grup adına konuşma yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ”Ne yazık ki bugünleri de gördük. Halkın üzerine ateş açıldı. Zalimler çok kardeşimizi şehit etti. Bizzat benim tanıdığım çok arkadaşım şehit oldu. Yaralılar çok fazla. Mısır’da bile Mursi’yi darbeciler sadece tutukladılar. Ama burada cumhurbaşkanımızı öldürmeye kalktılar. Cumhurbaşkanının kaldığı oteli bombaladılar. Halkı öldürdüler. 11 yaşındaki çocuğun kafasına ateş ettiler. Bu sadece Türkiye içerisinde bir cunta değil. Bunun arkasında çok daha büyük güçler olduğu belli. Eğer Cumhurbaşkanımızı öldürselerdi ve Türkiye’de çeşitli yerleri ele geçirmiş olsalardı darbeyi tamamlamış olacaklardı. Ama halk kanlarıyla, canlarıyla karşı çıktı. Bundan sonra artık Türkiye’de hiçbir zaman darbe olmayacaktır. Çünkü halk bunun için kan vermiştir. Ben inanıyorum ki yaralıların duası bu halkın yükselmesine vesile olacaktır. Müslümanların son savunma hattına saldırdılar ama geri püskürtüldüler. Bundan sonra da püskürtülecektir. Bu akşam da sokaklardayız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.