Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişimi soruşturmasında 37 hakim ve savcıya yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimi soruşturmasında 60 hakim ve savcı tutuklanırken, adreslerinde bulunamayan 37 hakim ve savcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.İstanbul Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimi soruşturmasında 60 hakim ve savcı tutuklanırken, adreslerinde bulunamayan 37 hakim ve savcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gaziosmanpaşa ve İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli hakim ve savcılar hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcıların hakimlik sorgusu tamamlandı. Tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüpheli hakim ve savcılardan aralarında Balyoz davası duruşma savcılarından Savaş Kırbaş’ın da bulunduğu 60 şüpheli, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. Soruşturmayı yürüten savcılık, tüm adreslerde yapılan aramalarda bulunamayan 37 hakim ve savcı hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan savcı ve hakimler arasında Ergenekon davasının hakimlerinden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz davasının duruşma savcılarından Hüseyin Kaplan, İstanbul 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz de bulunuyor.
Nöbetçi hakimliğe çıkarılan 36 hakim ve savcı ise, haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.