Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe gecesi sevinç paylaşımları yapan kişi hakkında suç duyurusu

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yayın yapan bir gazetenin sahibi İrfan A.’nın darbe girişimi gecesi sosyal medya hesabından yaptığı yayınlar üzerine onlarca kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bugün de pek çok kişi suç duyurusunda...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yayın yapan bir gazetenin sahibi İrfan A.’nın darbe girişimi gecesi sosyal medya hesabından yaptığı yayınlar üzerine onlarca kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bugün de pek çok kişi suç duyurusunda bulunacak.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Orhangazi’de yayın yapan gazetenin sahibi İrfan A.’nın sosyal medya paylaşımları tepki çekmeye devam ediyor. İrfan A.’nın darbe gecesi yazdığı ’Aylardır uyarıyoruz. Nitekim ilk hamle yapıldı. Sadece N.Ç.nin değil bir çok kişinin koltuğu kaydı. Herkes sakin olsun ve dışarıda olmamaya çalışın’ şeklindeki paylaşımı en önemli suç delili olarak gösteriliyor. Gazete sahibi darbe ile ilgili tiyatro benzetmesi yaparak da tepkileri üzerine çekmişti.
Gazete sahibi İrfan A. 15 Temmuz darbe girişimi için bir çok kez ’saray tiyatrosu’ benzetmesi yaparken, darbeyi önceden tahmin ettiği yönündeki paylaşımlarının yanı sıra Orhangazi’de Belediye Başkanı dahil bir çok siyasetçinin ve bürokratın da darbe ile birlikte koltuğundan olacağına dair paylaşımlar da yapmıştı.
İrfan. A.’nın darbe gecesi yaptığı bir paylaşımda ise “Kanlı tiyatronun senaristleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Darbeden ziyade iç savaş çıkarmak için hazırlandığı belli bir operasyon. ABD bu operasyona karşı, dinci basın karşı, ABD’ci basın karşı, siyasiler karşı, Doğu Perinçek grubu karşı, asker karşı, milli irade karşı, Abdullah Gül karşı, Davutoğlu karşı vs. Peki kim destek verdi. Bu oyun ülke yönetimine el koymak için değil, iç savaş çıkarmak için oynanıyor. Onun için de tehlike daha yeni başlıyor. Allah milletimizi korusun” paylaşımında bulundu.
Gazete sahibi İrfan A. darbe gecesinin Türk milletinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mücadelesi ile püskürtülmesi ve darbeci hainlerin teker teker yakalanmasının ardından ise yine sosyal medya aracılığı ile ağız değiştirerek darbe karşıtı söylemler içine girmeye başladı. Darbe çığırtkanlığı yaptığı paylaşımlarının ardından tersi görüşlere başvuran şahıs, yıllardır ağza alınmayacak hakaretler ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de ’Sayın Cumhurbaşkanımız’ ifadelerine başvurdu.
Gazete sahibi İrfan A. ile ilgili darbe gecesi yaptığı paylaşımlar ve sonrasındaki ifadeleri nedeniyle çok sayıda kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. AK Parti Gençlik Teşkilatları vasıtasıyla bu hafta yine pek çok kişinin de suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi.
İrfan A.’nın yaptığı paylaşımlarla ilgili açıklama yapan Orhangazili gazeteci Tuna Çokgüler, bir çok kişinin 15 Ağustos pazartesi günü saat 15.00’te Orhangazi Adliyesinde bir araya gelerek bu kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını ve tüm duyarlı Orhangazililerin de bu çağrıya uyarak dava için adliyeye gelmelerini beklediklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.