Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Yazarı Özgür Mumcu’ya “Cumhurbaşkanına Hakaret” Davasında Beraat

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Özgür Mumcu, “Zalim ve korkak” başlıklı köşe yazısı nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada beraat etti.Bir suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu’nun oğlu,...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Özgür Mumcu, “Zalim ve korkak” başlıklı köşe yazısı nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada beraat etti.
Bir suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu’nun oğlu, Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Özgür Mumcu, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Şinasi Özgür Mumcu katılmazken, avukatları Bülent Utku ile Abbas Yalçın hazır bulundu. Müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı avukatı Hatice Özay temsil etti.
Duruşmada söz alan Müşteki Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay ise, şikayetlerinin devam ettiğini ve sanık Mumcu’nun cezalandırılmasını talep etti.
Söz alana sanık Özgür Mumcu’nun avukatlarından Bülent Utku, müvekkilinin sözlerinin eleştiri kapsamında kabul edilmesi gerektiğini belirtti.
İddianamede dava konusu yazıda hangi sözlerin hakaret kapsamına alındığının açıklanmadığını belirten avukat Utku, “Dosyaya sunduğumuz AİHM kararları özetle siyasilerin olağan vatandaşa göre eleştiriye daha açık olması gerektiği ifade edilmektedir. Müvekkilimin suç kastı yoktur. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyorum” dedi.
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, yazının şekli, kapsamı, anlatım biçimi çerçevesinde sanığın değer yargılarını ifade ettiğini belirtti. Mahkeme bu nedenle Özgür Mumcu’nun beraatine karar verdi.
4 YIL 8 AYA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, Özgür Mumcu’nun “Zalim ve Korkak” başlıklı yazısının içeriğinden bazı bölümlere yer verilmişti. Yazının, içeriği itibariyle düşünce ve ifadeyi açıklama, basın özgürlüğü ve eleştiri sınırları aştığı ve ‘küçültücü’ ifadeler kullanarak, cumhurbaşkanının onur ve şeref ve saygınlığı rencide edebilecek eylemlerle suç işlediği anlatılan iddianamede, Mumcu’nun “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıldan 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.