Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet tarihinin denizde en büyük kaçak sigara operasyonu: 3 milyon 300 bin paket

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Zeytinburnu açıklarında bir gemide gerçekleştirilen operasyonda 3 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Cumhuriyet tarihinin denizde en büyük kaçak sigara operasyonunda ele geçirilenlerin gümrüklenmiş...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL (İHA) – İstanbul Zeytinburnu açıklarında bir gemide gerçekleştirilen operasyonda 3 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Cumhuriyet tarihinin denizde en büyük kaçak sigara operasyonunda ele geçirilenlerin gümrüklenmiş değerinin ise 28 milyon 500 bin TL olduğu tespit edildi. Operasyonda gemide bulunan 6 şüpheli gözaltına alındı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Deniz yoluyla yüklü miktarda kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı yönünde alınan istihbarat bilgileri üzerine İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, gemi ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Sigara kaçakçılığı konusunda çıkış ve varış ülkeleri itibariyle riskli olarak değerlendirilen gemiler Bakanlık Komuta Kontrol Merkezi’nde gemi takip sistemi üzerinden takibe alındı. Yapılan incelemeler üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Moldova Limanı’ndan sigara yüklü olarak Ukrayna’nın Skadovsk Limanı’na gitmek üzere hareket eden Moldova bayraklı kargo gemisi riskli olarak değerlendirildi.
Hedef şaşırtmaya çalıştılar
Kargo gemisi kara sularına girdiği andan itibaren fiziki takibe alındı. Gemi İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptıktan sonra ise Ukrayna açıklarında bir süre seyrine devam etti.
’Yükü boşalttık’ dediler
Ancak geminin kısa süre sonra İstanbul Boğazı’ndan Küçükçekmece’ye doğru yönelmesi üzerine Sahil Güvenlik biriminden de destek istendi. Güvenlik birimleri, gemidekilerle temasa geçti. Ancak, geminin yöneticileri, aldıkları yükü Ukrayna’da boşalttıklarını beyan etti. Bu beyana ilişkin evrak da tanzim edildiği anlaşıldı.
3 milyon 300 bin paket kaçak sigaraya el koyuldu
Gemide herhangi bir yük bulunmadığının beyan edilmesine rağmen gemiye düzenlenen operasyonda 100 ton 464 kilo ağırlığında 3 milyon 300 bin paket kaçak sigaraya ele geçirildi. El koyulan kaçak sigaraların gümrüklenmiş değerinin ise 28 milyon 500 bin TL olduğu tespit edildi. Gümrük Muhafaza ekipleri ve diğer ekiplerin başarılı operasyonu sayesinde 23 milyonluk vergi kaybı önlenmiş oldu.
Gemide bulunan 6 Türk ise gözaltına alınarak haklarında işlem başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.