Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı’na hakaret davası ertelendi

Cumhurbaşkanına hakaretten suçlanan Ödemiş Baro Temsilcisi Avukat Erdem Boyacı’nın ilk duruşması Ödemiş Adliyesi 2. Asli Ceza Mahkemesinde yapıldı. Dava 27 Ekim tarihine ertelendi.Yapılan duruşmaya Erdem Boyacı’ya destek için İzmir Baro...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanına hakaretten suçlanan Ödemiş Baro Temsilcisi Avukat Erdem Boyacı’nın ilk duruşması Ödemiş Adliyesi 2. Asli Ceza Mahkemesinde yapıldı. Dava 27 Ekim tarihine ertelendi.
Yapılan duruşmaya Erdem Boyacı’ya destek için İzmir Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan, İzmir Barosu eski Başkanı Ercan Demir, Ödemişli avukatlar, Eğitim-Sen Ödemiş Temsilciliği ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
"Kamuya mal olmuş kişilerin eleştirilere açık olması gerekir"
Mahkeme çıkışı sonrası basın açıklamasında bulunan İzmir Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan, davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi. Özcan şunları ifade etti: “Bir dava için Ödemiş’te bulunuyoruz. Kamuya mal olmuş kişilerin eleştirilere açık olması gerekir. Uluslar arası hukuk ülkemizdeki cezai yargılaması bunu açıkça öngörmüş olmasına rağmen maalesef ülkemizde bazı davalar siyasallaştırılıyor. Siyasi iktidarın yönlendirmesiyle açılmaması gereken davalar açılıyor. Birçok kişi bazı siyasilere hakaret ettiği gerekçisiyle davalarla karşı karşıya kalıyor. Bu ülkemizin uluslar arası kamuoyunda küçük düşmesine neden oluyor. Bu durum yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü ile çelişmektedir. Bu yönden birçok uluslar arası karar vardır. Kamuya mal olmuş kişilerin eleştiriye açık olmaları gerekmektedir. Bugün sayın meslektaşımızın yargılandığı davayla ilgili baktığımızda suç unsuru olmayan sadece yorumu dahi olmayan bir paylaşım nedeniyle bugün yargılanmaktadır."
“Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz"
Hukukun üstünlüğüne ve yargı bağımsızlığına inandıklarını belirten Özcan, "Adil yargılanma sonucunda meslektaşımızın bu davadan beraat edeceğine inanıyoruz. Bu anlamda İzmir Barosu olarak bütün meslektaşlarımızın yanında olduğumuz gibi Sayın Erdem Boyacı’nın da yanındayız. Duruşmayı başından sonuna kadar İzmir Barosu olarak takip edeceğiz. Sayın meslektaşımızın beraat etmesi konusunda her türlü mücadeleyi vereceğiz. Evrensel hukuk kuralları ve hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı dikkate alındığında kararın da bu yönde olması gerekir. Biz mücadelemize devam edeceği ve bu günleri hep birlikte mücadele ederek geride bırakacağımıza inanıyorum" dedi.
“İfade özgürlüğünü savunmak için buradayız"
İzmir Barosu bir önceki Başkanı Avukat Ercan Demir ise şunları söyledi: “İzmir’den Ödemiş’ten avukatlar olarak Ödemiş Baro Temsilcimiz Avukat Erdem Boyacı’yı desteklemek, aynı zamanda ifade özgürlüğünü savunmak için buradayız. Erdem Boyacı’ya Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla bir iddianame düzenlenerek dava açılmış. Cumhurbaşkanı’nın bir fotoğrafının yayınlanması sebebiyle açılan bir dava bu. Türkiye’de Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanan binlerce insan var. Binlerce dava dosyası var. Ülke tarihinin hiçbir döneminde hiçbir cumhurbaşkanı ile ilgili hakaret sebebiyle bizzat kendisinin şikayetçi olduğu ve müdahil olduğu binlerce dava görülmemiştir. Dünyanın hiçbir ülkesinde belki görülmemiştir."
“Biz hakaret etmeyiz”
Katılımcılara teşekkür eden Avukat Erdem Boyacı da, “Noterden vekilliği üstlenerek gerekse vekaletsiz olarak burada bulunarak bana destek olan en az 100’den fazla meslektaşıma ve birçok sayıda arkadaşıma teşekkür ediyorum. Biz hukukçular çalışıyoruz, savunuyoruz, eleştiriyoruz ama biz hakaret etmeyiz. Hakareti zayıf kişilikler yapar. Hukukun üstünlüğüne, hakkın teslimine ve bu doğrultuda örgütlü mücadeleye ve barolar olarak nerede haksızlık var onun üzerine gitmeye her fırsatta sürdürdük. Önceki başkanım ve şimdiki başkanım olmak üzere bu çabayı sürdürmeye devam ediyoruz. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.