Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cuma vaazı polisten

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, halkı hırsızlık ve dolandırıcılık konularında bilgilendirmek için kapı kapı dolaşan Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri, bu kez cami cemaatini bilgilendirdi.TDP görevlileri, telefonla dolandırıcılık...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cuma vaazı polisten
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, halkı hırsızlık ve dolandırıcılık konularında bilgilendirmek için kapı kapı dolaşan Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri, bu kez cami cemaatini bilgilendirdi.
TDP görevlileri, telefonla dolandırıcılık olaylarında mağdur olanlar arasında çok sayıda öğretmenin de bulunduğuna işaret ederek, son dönemde “FETÖ terör örgütüne kaydınız var, o kaydı silelim” şeklindeki yalanlarla dolandırıcılık yapıldığını söyledi. Polis memuru Ahmet Talak tarafından cuma namazı öncesinde Turgutalp Camii’nde cemaate dolandırıcılık ve hırsızlık olayları hakkında bilgi verildi. Minbere çıkarak cemaate ikazda bulunan Ahmet Talak, “Bir bilim adamı, suçu bir deneyle açıklıyor. Yeni bir otomobili bir varoşa koyuyor, üç ay sonra araca bakıldığında kimsenin o araca dokunmadığı görülüyor. 6 ay sonra kelebek camının, 9 ay sonra ise otomobilin bütün camlarının kırıldığı, aracın parçalandığı görülüyor. Bu olaydan, küçük düzensizliklerin olduğu yerde büyük düzensizliklerin baş gösterdiği neticesine varılıyor. Emniyet olarak küçük düzensizlikleri büyümeden önlemeye çalışıyoruz. Mesela metruk bir binada güvenlik açığını tespit ettikten sonra, yıkılması gerekiyorsa, gerekli yerlere başvurup yıkılmasını sağlıyoruz” dedi.
İnegöl´de telefonla birçok kişinin dolandırıldığının altını çizen Talak, “Dolandırılanlar içerisinde öğretmenler de var. Bu, insanların polisle iletişim halinde olmayışından kaynaklanıyor. Polisin işleyişini bilmeyenlerin sayısı yüksek. Müdürümüz eşini telefonuna hatun diye kayıtlamış. Dolandırıcılar bir yabancı program aracılığıyla müdürümüzün telefonunda kayıtlı olan hatun ismini alıyorlar. Farklı bir numaradan hatun arıyor şeklinde bir arama yapıyorlar. Müdürümüz telefonu açıyor, bir erkek sesi geldiğini fark ediyor. Telefondaki kişi kendisinin polis olduğunu söylüyor. Önce polislerin eşinin yanında olduğu intibaını veriyorlar. Sonra telefona telsiz sesleri iletiliyor. Bu seslerden sonra FETÖ terör örgütü ile bir bağlantınız görüldü, hesaplarınız inceleniyor şeklinde ifade kullanıyorlar. O sırada panik sağlanıyor. Derken telefona sahte savcı geçiyor. Sahte savcı, kendisinin savcı olduğunu söyleyerek, para talebinde bulunuyor. Yatıracağınız para 3 gün içerisinde geri ödenecektir deniyor. Bu şekilde İnegöl’de 70 kişi dolandırıldı” dedi.
Talat, facebook hesapları çalınarak da insanların dolandırıldığını anlattı. Kredi kartı dolandırıcılıklarından da bahseden Talak, “Kredi kartlarınızı kullanırken dikkat edin. Kredi kartlarının ön ve arka yüzeyini kopyalan kişiler sizi başka bir gün dolandırıyorlar. Sizi 155 veya bankacı olarak arıyorlar. Polis kimseyi 155 olarak aramaz, sadece mevcut sabit numaradan arar” şeklinde konuştu.
"155 kaygısı olmasın"
İnsanların emniyetten korktuğunu ifade eden Talak, “İnsanlar polisi aramaktan çekiniyor. Ben deşifre olurum, karakola giderim, hakim, savcı karşısına çıkarım diyerek aramaktan çekinenler oluyor. Bu çok yanlış. Emniyet yönetmeliğinin 37. maddesine istinaden, 155´i arayanın adı, soyadı ve bilgilerinin gizli tutulması esastır. Kesinlikle deşifre edilmeyeceksiniz. Gizli tutulduğunuz için bu bilgilere ne navcı ne de polis ulaşabilir. Güneydoğuda hendekler kazılıyor, insanlar bu konuda kaygılı olmasa hendeklerin kazıldığını polise söyleyebilir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.