Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorum’da Paralel Yapı Operasyonunda Üç Tutuklama

Çorum’da, Fethullahçı Terör Örgütü/paralel Devlet Yapılanmasına (fetö/pdy) Yönelik Operasyonda Gözaltına Alınan Zanlılardan 3’ü Tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum’da Paralel Yapı Operasyonunda Üç Tutuklama
Çorum’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 3’ü tutuklandı.
Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Devletin Güvenliği ve Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği ve 6415 sayılı Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, Çorum Sulh Ceza Hakimliğinin arama kararlarına istinaden il merkezinde biri depo olmak üzere 19 adreste arama yapıldığı, haklarında gözaltı kararı bulunan A.O.B., Ö.E., Ş.B. ve A.A. adlı şahısların gözaltına alındığı belirtilmişti.
Operasyonda adreslerinde bulunamayan 14 şüphelinin yakalanabilmesi için Çorum il merkezinde 21 ev ve 2 yurt binasında arama yapılırken, arama yapılan depo, ev ve yurtlarda bir kısım dijital ve yazılı materyale el konuldu.
Haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte adli makama sevk edilen Ö.E., Ş.B. ve A.A. tutuklanırken, A.O.B. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.