Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukları PKK’nın Dağ Kadrosuna Götürürken Yakalanan Sanığa 7.5 Yıl Hapis

İstanbul’dan Van’a, oradan da PKK’nın dağ kadrosuna katılmak üzere 18 yaşından küçük 3 çocuğu götürürken Kayseri’de yakalanan sanığa ’terör örgütü üyesi’ olma suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz sanık,...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’dan Van’a, oradan da PKK’nın dağ kadrosuna katılmak üzere 18 yaşından küçük 3 çocuğu götürürken Kayseri’de yakalanan sanığa ’terör örgütü üyesi’ olma suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz sanık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık N.Ş. ile suça sürüklenen çocuk F.S. İstanbul, Bakırköy Adliyesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, suça sürüklenen çocuk B.S. ile M.G. ise duruşmaya katılmadı.
Sanık N.Ş.’nin 5 Kasım 2015’te İstanbul’da HDP binasına giden ve PKK’ya katılmak istedikleri iddia edilen 18 yaşından küçük 3 çocuğun otobüs biletlerini aldığı iddia edildi. Van’a gitmek üzere İstanbul’dan şehirlerarası otobüs ile yola çıkan F.S., B.S., M.G. ve N.Ş. Kırşehir’de mola verdi. Kırşehir, Mucur’da mola esnasında PKK’nın dağ kadrosuna katılmaktan vazgeçen B.S. kaçtı, F.S. de polis ekiplerine giderek durumu bildirdi. Şahıslar hakkında ’silahlı terör örgütüne üye olma, örgüte bilerek isteyerek yardım etme’ suçundan dava açıldı.
Sanık N.Ş., mahkemede sorgu ve savunmasında, "Mahkeme heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Bir mağduriyet ve yanlış anlaşılma var. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık N.Ş.’ye ’terör örgütü üyesi olma’ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verirken, suça sürüklenen çocuklara ise beraat verdi. Tutuksuz sanık N.Ş., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.