Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuklara İstismar Suçu Güvenli İnternet” Projesi

Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Polislik Büro Amirli, Çocuk Büro Amirliği ve Kent Güvenlik Yönetim Merkezi Amirliği görevlilerince yürütülen “Çocuklara İstismar suçu Güvenli İnternet” projesi kapsamında öğrencilere...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Çocuklara İstismar Suçu Güvenli İnternet” Projesi
Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Polislik Büro Amirli, Çocuk Büro Amirliği ve Kent Güvenlik Yönetim Merkezi Amirliği görevlilerince yürütülen “Çocuklara İstismar suçu Güvenli İnternet” projesi kapsamında öğrencilere seminer verildi.
Belediye Kültür Merkezi’nde öğrencilere verilen seminerde konuşan Bafra Polislik Büro Amirliği Baş Polis Memuru Metin Cabbar “İnternet üzerinden yapmış olduğunuz yazışmalarda küfür, tehdit, hakaret olmuş olsa sizin için delil sayılır ve işlem yapıldığında ceza alırsınız. Özellikle arkadaşlar arasında şaka da olsa bir arkadaşınıza zarar verdiğinizde taksirle yaralama suçundan 5 yılla yargılanabilirsiniz. Basit bir olay gördüğünüz şakalaşma bile sizin yargılanmanıza sebep olabilir. Bu tür şeylere dikkat etmenizi istiyorum. Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesinde cinsel istismar suçu ile ilgili birinci maddesinde çocuğa yönelik istismar suçu işleyen kişi 8 yılla 15 yıl arasında, sarkıntılık düzeyinde olursa 3 yıldan 8 yıla arasında, cinsel ilişki durumunda 16 yıl ceza alma durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz” şeklinde uyarılarda bulundu.
“Suça sürüklenmeden önce ne gibi önlemler alınmalı, bu suça sürüklendikten sonra yapılması gerekenler” konusunda neler yapılması konularında bilgilendirme yapan Polis Memuru Mustafa Çakır ise özellikle sosyal paylaşım sitelerindeki risklere değinerek öğrencilere fotoğraf, yer bildirimi ve kişisel özelliklerin paylaşımında dikkatli olunması gerektiği hatırlattı. Sosyal paylaşım sitelerinde çok fazla özel bilgi ile özel fotoğraf paylaşılması sonucu, bu tür bilgilerin kötü niyetli insanların eline geçmesi durumunda karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında da bilgi veren Çakır, interneti mutlaka ailelerinin bilgisi ve kontrolü dahilinde kullanmaları gerektiğini vurguladı.
Mart ayında başlayan proje kapsamında Bafra’da 26 okulda yaklaşık 7 bin öğrenciye seminer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.