Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cinsel istismar mağduru çocuğun intihar girişiminde bulunduğu iddiası

Kahramanmaraş’ta kızlarına cinsel istismarda bulunan 70 yaşındaki H.B.’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, kızlarının ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğunu ileri sürdü.Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi Şekeroba Mahallesi...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ta kızlarına cinsel istismarda bulunan 70 yaşındaki H.B.’nin serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, kızlarının ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğunu ileri sürdü.
Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesi Şekeroba Mahallesi Numune Evler’de ikamet eden 8 yaşındaki M.B.’yi, okul çıkışı metruk binaya götürerek cinsel istismarda bulunup, ailesine söylememesi için tehdit etmekle suçlanan 70 yaşındaki H.B., 2016 Haziran’da Türkoğlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından 3 ay hapse mahkum edilmişti. 3 ay içeride yattıktan sonra mahkeme kararıyla sanık hakkında müsnet deliller oluşmadığından ve mağdurun çelişkili ifadeler verdiği belirtilerek H.B. serbest bırakıldı.
Yayınlanan haberin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından il merkezinde bir eve yerleştirilen aile, çocuklarının intihar girişimiyle bir daha yıkıldıklarını söyledi.
Yeni evlerindeki ilk günün sabahında kızlarının okul işlemleri için evden ayrılan anne, kızının doktorlar tarafından verilen ilaçların hepsini yuttuğunu öğrendi.
Olay sonrası KSÜ Tıp Fakültesi’ne kaldırılan kızlarının yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden baba Hasan B. (42), “Şahıs aynı mahallede olduğu için, çocuk sürekli tedirgin oluyordu. Yetkililer bize yardımcı oldular. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Türkoğlu ilçesinden Kahramanmaraş il merkezine taşınmamıza yardımcı oldular. Dün taşındık yeni evimize. Yeni evimizin ilk gününün sabahında doktorumuz tarafından verilen ilaçlardan yutarak intihar girişiminde bulundu. Şu an yavrum tıp fakültesinde yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Durumu kritik. Yetkililer, bu olayın peşinde dursunlar. Mahkeme nasıl bir karar veriyor? Bu tek benim çocuğumun başına gelmedi. Benim çocuğum öldükten sonra mı sahip çıkılacak” dedi.
"Suçlunun cezalandırılması için çocukların ölmesi mi" gerekiyor diyen anne Fadime B. (41) ise, “Ben adamdan korkumdan okula gönderemedim. Okuma yazmasını dahi unutmuş. Çocuğumun beyninde bir şey kalmadı. Hep o adam hep o adam. Evimin önünden geçen o adam. Takip edilen biziz mükafat mı bu? Bu çocuk hakimin çocuğu olsa idi nasıl bir karar verecekti? Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Dün akşam yeni evimize taşındık adamdan çocuğu kaçırmak için. Geçen gün belediyeye giderken o adamla aynı otobüste karşılaştım. Çocuğumun okul kaydını yapmak için evden çıkmamın ardından diğer kızım ’anne kardeşim ilaç içti yetiş’ diye. Çocuğum öldükten sonra bana sahip çıkacaklarsa kimse çıkmasın. Yeter artık yeter çatladım artık” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.