Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cinayet zanlısını ayakkabı izi yakalattı

Kahramanmaraş’ta aralarında geçmiş tarihte arazi paylaşımı yüzünden husumet bulunan ve son olayda keçi otlatma meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldüren cinayet zanlısını, ayakkabı izi yakalattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kahramanmaraş’ta aralarında geçmiş tarihte arazi paylaşımı yüzünden husumet bulunan ve son olayda keçi otlatma meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldüren cinayet zanlısını, ayakkabı izi yakalattı.

Alınan bilgilere göre, 24 Temmuz 2017 tarihinde Onikişubat ilçesi Bulutoğlu Mahallesi’nde Mehmet Kuru’nun (45) arazide cesedi bulundu. Araziye hayvan otlatmak için gittiği belirlenen Mehmet Kuru’nun öldürüldüğünü tespit eden jandarma ve polis, cinayet zanlısının yakalanması için özel ekip kurdu.

Cinayeti aydınlatmak için harekete geçen Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü cinayet büro ekibi, geniş çaplı inceleme başlattı.

Jandarma ve polis ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında olay yerinde katile ait olduğu düşünülen ayakkabı izi tespit edildi.

Ayakkabı izinden yola çıkan ekipler, Mehmet Kuru’nun daha önce husumetli olduğu aileyi belirledi. Şüpheli ailenin evine yapılan baskında arazide bulunan ize uyumlu ayakkabı ve bir poşet içine gizlenmiş ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Tabancanın olayda kullanıldığı belirlendi.

17 yaşındaki yeğeni amcasının suçunu üstlendi

İlk sorguda lise öğrencisi 17 yaşındaki M.B., eve gelen ekiplere cinayeti kendisinin işlediğini söyleyerek, polis ekiplerine teslim oldu. M.B.’nin ifadesinde kuşkulu tavırlarından şüphelenen polis, soruşturma kapsamında tüm aile bireylerini gözaltına aldı.

Deliller üzerine hareket eden özel ekip, olayın failinin ilk başta itiraf eden 17 yaşında çocuğun amcası Ahmet B. (31) olduğunu belirledi. M.B. ifadesinde, “Olay esnasında ben amcam Ahmet B. ile beraberdim. Amcam şahsa defalarca ateş ederek öldürdü. Ben de elinden silahı alıp, ’senin çocukların var ben üstlenirim’ dedim. Polisler eve gelince ’ben yaptım’ diyerek teslim oldum. Yalan söylediğim için pişmanım” dedi.

Suçunu itiraf etti

Emniyette suçunu itiraf eden katil zanlısı Ahmet B. ise, “Arazimizde keçi otlatıyordu. İkaz ettik hayvanları çıkartmadı. Zaten 5 yıl öncesinde arazi paylaşımı yüzünden husumetli idik. Şahsi silahla ben vurdum. Bana küfretti ateş ettim. Yanımda olan yeğenim elimden silahı alarak ’ben yaptım derim’ dedi” diye ifade verdi.

Gözaltına alınan amca ve yeğeni, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.