Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cinayet Zanlısı: “Öldüyse Allah Rahmet Etsin, Ölmediyse Allah Uzun Ömür Versin”

Konya’da, önceki gün yol ortasında bir kişinin tabancayla öldürüldüğü cinayet anı, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olaydan sonra polise teslim olan zanlının ifadesinde, “Öldüyse Allah rahmet eylesin, ölmediyse Allah uzun...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cinayet Zanlısı: “Öldüyse Allah Rahmet Etsin, Ölmediyse Allah Uzun Ömür Versin”
Konya’da, önceki gün yol ortasında bir kişinin tabancayla öldürüldüğü cinayet anı, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Olaydan sonra polise teslim olan zanlının ifadesinde, “Öldüyse Allah rahmet eylesin, ölmediyse Allah uzun ömür versin” dediği öğrenildi.
Olay, geçen pazartesi gecesi Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi Atatürk Caddesinde meydana geldi. Faruk Dönmez (27), kıraathane işleten Orhan K. (53) ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Büyüyen tartışma sonunda Orhan K. üzerindeki tabancayla Faruk Dönmez’e ateş etti. Karın bölgesinden ağır yaralanan Dönmez, çağrılan ambulansla kaldırıldığı Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurtarılamadı.
Olay sonrası Orhan K., polis merkezine giderek teslim oldu. Orhan K.’nin polise teslim olmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekibi, zanlıyı sorguya aldı. Polisteki ifadesinde cinayeti niye işlediğini ilginç sözlerle anlatan Orhan K., Faruk Dönmez ile arkadaşı Kıvanç D.’nin son günlerde hareketlerinden şüphelendiğini söyleyerek, “Olaydan birkaç gün önce ikisi kıraathaneme geldi. Merdivenlerde kısa süreli tartıştık. Olay günü sürekli bana bakıyorlardı. Aslında Kıvanç’a sıkacaktım ama Faruk araya girdi. Onun da bacağına sıkayım dedim ama neresine geldi hatırlamıyorum. Öldüyse Allah rahmet eylesin, ölmediyse Allah uzun ömür versin” dediği öğrenildi.
CİNAYET GÜVENLİK KAMERASINDA
Olay gecesi cinayet anı bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, zanlının bir süre eli cebinde adımladığı yanına yaklaşan birisiyle tokalaştıktan sonra yanındaki tabancayla şüphelendiği kişilere doğru ateş ettiği görülüyor. Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Orhan K. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Orhan K.’nin başka bir cinayet olayına karıştığı gerekçesiyle bir süre cezaevinde kaldığı ve dört yıl önce çıktığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.