Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin Başkonsolosluğu Önünde Doğu Türkistan Protestosu

Büyük Turan Hareketi Partisi üyeleri, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önünde iftar yaparak Doğu Türkistan’da yaşanan olayları protesto etti.Büyük Turan Hareketi Partisi’ne mensup yaklaşık bin kişi, önce gruplar halinde...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 23:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Turan Hareketi Partisi üyeleri, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önünde iftar yaparak Doğu Türkistan’da yaşanan olayları protesto etti.
Büyük Turan Hareketi Partisi’ne mensup yaklaşık bin kişi, önce gruplar halinde Tarabya sahilinde buluştu. Ardından sloganlar eşliğinde ellerindeki bayrak, pankart ve dövizlerle Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu binası önüne kadar yürüyüş yaptılar. Binanın bulunduğu sokak üzerinde önce iftar sofrası kuran göstericiler daha sonra dağıtılan çorba ve pilavla iftar açtılar. İftarın ardından grup, Doğu Türkistanlı Müslümanlar için sloganlar atarak meşaleler eşliğinde yaşanan olaylara tepki gösterdiler. Bir süre konsolosluk önünde bekleyen grup daha sonra yeniden Tarabya sahiline yürüdü. Sahil yolunda dev Doğu Türkistan bayrağı açan kalabalık grup, burada protestoya devam etti. Yürüyüş sırasında temsili tabutların taşınırken çevik kuvvet ekipleri de olası olaylara karşın güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.
Burada grup adına açıklama yapan Büyük Turan Hareketi Partisi Genel Başkanı Varol Esen, “Dünyanın gözü önünde yapılan bir katliam var. Dünyanın her tarafında Türkler yok edilmekte, katliama uğramaktadırlar. Doğu Türkistan’da Uygur kardeşlerimiz, Çin’in baskı rejimi altında hapishanelerde ve daha değişik şekilde öldürülüp yok ediliyorlar. Tüm dünyanın gözü önünde yapılan bu soykırım bu asimile uygulama nedense Tük milletine geldiğinde gözler görmez kulaklar duymaz oluyor” dedi.
Grup, yapılan açıklamanın ardından daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.