Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çilem Karabulut Davası

Adana’da Sürekli Şiddet Gördüğü Ve Kendisine Fuhuş Yaptırmak İstediği İddiasiyla Eşi Hasan Karabulut’u Tabancayla Vurarak Öldüren Çilem Karabulut’un Davasının Üçüncü Duruşması Bugün 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yapıldı. Davaya Müdahil Olan Avukatlar Da Dava Öncesinde Adliye Önünde Basın Açıklaması Yaparak, Çilem Karabulut’un Kendini Savunduğu Gerekçesiyle Tahliyesini İstedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çilem Karabulut Davası
Adana’da sürekli şiddet gördüğü ve kendisine fuhuş yaptırmak istediği iddiasıyla eşi Hasan Karabulut’u tabancayla vurarak öldüren Çilem Karabulut’un yargılanmasına devam edildi.
Geçtiğimiz yıl 8 Temmuz’da Yeşilyurt Mahallesi’ndeki evine giden Hasan Karabulut, iddiaya göre tabancasını yastığın altına koyduktan sonra, 1 çocuk annesi eşi Çilem Karabulut’a fuhuş yaptırmak istediğini ve beraber Antalya’ya gideceklerini söyledi. Çilem Karabulut’un tepki göstermesi üzerine “Ne diyorsam onu yapacaksın, lafımı ikiletme” diyerek saçlarından tutup sürüklemeye başladı. Boğuşma anında çift yatağa düştü ve Çilem Karabulut eşinin tabancasını yastığın altından alarak uzak mesafeden 8 kurşunla eşini öldürdü. Çilem Karabulut tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çilem Karabulut’un yargılanmasında sona yaklaşıldı. Davanın üçüncü duruşması bugün 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Davaya müdahil olan avukatlar da dava öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaparak, Çilem Karabulut’un kendini savunduğu gerekçesiyle tahliye edilmesi gerektiğini savundu.
Tarsus Cezaevi’ndeki sanık Çilem Karabulut, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEBGİS) ile duruşmaya katıldı. Duruşma savcısı dosya mütalaasını verdi ve Çilem Karabulut’un eyleminin meşru müdafaa olmaması nedeniyle eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını isteyip ağır haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti.
Çilem Karabulut’un avukatları, müvekkillerinin daha önce eşinden şiddet ve tehdit gördüğü için 6 ayrı mahkemenin 9 ayrı tedbir kararı aldığını, eylemin meşru müdafaa sınırlarında kaldığını ve sanığın anne bakımına muhtaç 2.5 yaşında çocuğu olduğunu söyleyerek, tahliye ve adli kontrol kararı alınmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Çilem Karabulut’un tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 8 Haziran Çarşamba gününe erteledi.
“CANIMI NE ZAMAN ALACAĞINI BEKLİYORDUM”
Çilem Karabulut, yakın akrabayı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ilk duruşmada, 2013 yılında evlendiği eşi Hasan Karabulut’tan sürekli şiddet gördüğünü belirterek şunları söylemişti:
"Hasan’dan çok korkuyordum. Çete liderliğinden arandığını duyunca polisle işbirliği yapıp, ondan kurtulmak istedim. Polise gidip her şeyi anlattım. Azrail’i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp, canımı ne zaman alacağını bekliyordum. Eve geldiğinde ’seninle konuşacaklarım var’ dedi. Yatak odasına girip soyundu, silahını da yastığın altına koydu. Kapıyı kilitledi ve önüme bir valiz attı. Antalya’ya gideceğimizi söyledi. Karşı gelince de saçımdan tutup, üzerime çıktı. Boğuşurken yana düşünce, silahını aldım ve ateş ettim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.