Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çifte İnfaz Şüphelileri Adliyede

ANTALYA (İHA) – Antalya’nın Alanya ilçesinde geçtiğimiz Cuma gecesi otomobilde başlarından vurularak öldürülen 2 kişinin ölümüyle ilgili ilgili azmettirici olduğu şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTALYA (İHA) – Antalya’nın Alanya ilçesinde geçtiğimiz Cuma gecesi otomobilde başlarından vurularak öldürülen 2 kişinin ölümüyle ilgili ilgili azmettirici olduğu şüphesiyle gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Cuma gecesi Alanya’nın Gedevet Yaylası yolu üzerinde 31 yaşındaki Murat Tabuk ve 22 yaşındaki Murat Yavuz’un araç içerisinde infaz edilmeleri ile ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. Cinayetin ardından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında işlenen Peter Horvath (65) ve eşi Kerstin Horvath (50) cinayetini çözen 12 kişilik özel jandarma ekibi, olayı soruşturmaya başlamıştı. Murat Tabuk’un cep telefonu ile görüşmelerinden yola çıkan özel ekip, olaydan saatler önce Murat Tabuk ve Murat Yavuz’un, azmettirici olduğu ileri sürülen Naci K. ile telefonla görüştüğünü tespit etti. Bu görüşmenin hemen ardından ise Tabuk ve Yavuz’un, arkadaşlarına Naci K. (44) ile buluşmaya gittiklerini söyledikleri öğrenildi. Naci K’nın ise görüşmeleri arasında İsrafil Ç. (37) ve Mahmut B. (37) ile olay günü sıkça görüştükleri belirlendi. Naci K’nın ise olaydan yaklaşık 1 hafta önce Murat Tabuk’la tartıştıkları ve birbirlerine karşılıklı tehditler savurdukları ileri sürüldü. Gözaltına alınan Naci K. ve beraberindeki iki kişi suçlamaları kabul etmezken, şüpheliler için istenen ek gözaltı süresi bugün sona erdi. 3 şüpheli bugün geniş güvenlik önlemleri altında Alanya Adliyesi’ne getirildi.
Çifte cinayet olayıyla ilgili görevlendirilen ve aralarında bir çok cinayet dosyasının da aydınlatılmasında büyük rol oynayan uzmanlarında yer aldığı ekip öncelikli olarak, Tabuk ve Yavuz’un cep telefonları ile sosyal medya hesaplarını incelemeye almıştı. Olay gecesinden itibaren, çarşı merkezinde 142 işyerine ait güvenlik kamerası kaydı incelenirken, yol güzergahında bulunan 64 işyeri ve çok sayıda MOBESE kamerası da mercek altına alınmıştı.
75 KİŞİ SORGULANDI
Telefon görüşmelerinden yola çıkan jandarma ekipleri 2 günde yaklaşık 75 kişiyi sorguya almış, sorgulananlar arasında şüpheleri üzerine çeken, 2011 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu belden aşağısı felç olan ve 2013 yılında ise başka bir olayda azmettirici olarak tutuklanarak ceza yatan Naci K. olmuştu. Naci K. ve aralarında daha önce konuşmalar geçtiği tespit edilen İsrafil Ç. ve Mahmut B. için ek gözaltı süresi alınmıştı.
SUİKAST HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANMIŞTI
Murat Tabuk’un 30 Mart 2007’de Antalya İncil Kilisesi’nin Türk rahibi Ramazan Arkan’a suikast hazırlığındayken yakalandığı, ardından ise Alanya BDP binasına saldırı planı kurduğu sırada yine polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı öğrenilmişti. Jandarma ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada Tabuk ve Yavuz’un olaydan kısa bir süre önce bir restoranda üçüncü bir şahısla yemek yediklerini ardından ise oradan ayrıldıklarını tespit etmişti. Görgü tanıklarının ihbarına göre hareket eden jandarma ekipleri, üçlünün restorandan ayrılmasının ardından kendilerini takip eden bir kamyonet ve bir otomobilin peşine düşerken, olay yerinde savcılık ve jandarma tarafından yapılan incelemede araç içerisinde iki boş, dışında ise 7.65 mm çapında bir adet dolu tabanca mermisi bulunmuştu. Murat Tabuk ve Murat Yavuz’un cesetleri otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morgu’na gönderilirken, araç ise emniyet otoparkına çekilmişti. Otopsinin ardından Tabuk Alanya’da, Yavuz ise Isparta’da toprağa verilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.