Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çifte Cinayetin Zanlısı Suçlamaları Kabul Etmedi

İzmir’in Çiğli ilçesinde, anne ve oğlunun araçta öldürülmesi olayının şüphelisi eski damat M.Y. sorgulamasında suçlamaları kabul etmezken emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Geçtiğimiz pazartesi günü saat 09.30 sıralarında,...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çifte Cinayetin Zanlısı Suçlamaları Kabul Etmedi
İzmir’in Çiğli ilçesinde, anne ve oğlunun araçta öldürülmesi olayının şüphelisi eski damat M.Y. sorgulamasında suçlamaları kabul etmezken emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Geçtiğimiz pazartesi günü saat 09.30 sıralarında, evlerinden çıkan Emine Uysal (55) ile oğlu Harun Erdem (34), Evka Semti 6748 Sokak Numara 17 önündeki 35 HJS 14 plakalı araçlarına bindi. Anne oğul, hastaneye gitmek için yola çıkmak üzereyken sokağa gri renkli bir araçla gelen kimliği belirsiz bir şahıs tarafından kurşun yağmurunu tutuldu. Zanlı olayın ardından kaçarken, 5 mermi isabet eden Harun Erdem ile bir mermi isabet eden Emine Uysal olay yerinde öldü.
POLİS KISA SÜREDE YAKALADI
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çifte cinayetin bir numaralı sanığı olarak Emine Uysal’ın kızı E.S.’in daha önce evlenip boşandığı M.Y.’yi arama çalışması başlattı. 15 gün önce cezaevinden firar eden M.Y.’nin, cinayet olayından birkaç gün önce, Emine Uysal’ın evi etrafında dolaşıp evi gözlediği belirlendi. M.Y.,’nin eski kayınvalidesi ve eski kayınbiraderini öldürdükten sonra olayda kullandığı araçla Muğla’nın Fethiye ilçesine gittiği tespit edildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay sırasında kullanılan aracın Fethiye’den kiralandığını bularak önce araca ulaştı. Katil zanlısı M.’Y.’nin bağlantılı olabileceği düşünülen kişiler mercek altına alınırken, katil zanlısının olayda kullandığı öne sürülen tabanca da İzmir Buca ilçesindeki eski çalıştığı işyerinde ortaya çıktı. Zanlının, kiralık aracı Fethiye’de bıraktıktan sonra otobüsle İstanbul’a gitmek üzere yola çıktığını belirleyen polis, şahsı takibe aldı. İstanbul’da otobüsten indikten sonra Aksaray’da eski cezaevi arkadaşı ile buluşmak için yürüyen M.Y.’nin izini süren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, M.Y.’yi kıskıvrak yakalandı.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulaması yapılan eski damat M.Y.’nin sürekli güldüğü ve rahat tavırlar sergilediği öğrenildi. Çifte cinayetin şüphelisi M.Y.’nin polisteki sorgulamasında cinayetleri işlediğini kabul etmediği, cezaevinden kaçtıktan sonra araba kiralayıp gezdiğini, cinayetin olduğu gün ise İzmir’de olmasının büyük talihsizlik olduğunu söylediği ifade edildi.
Öte yandan cinayette kullanılan mermilerin iziyle Buca’daki işyerinde bulunan tabancanın namlusunun yüzeyinin kriminal incelemede birbirine uygunluk gösterdiği bildirildi. M.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde Karşıyaka Adliyesi’ne sevkedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.