Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li eski milletvekili adayına darp iddiası

CHP’den milletvekilliğine ve son kongrede il başkanlığına aday olan Hasan Nebi, iddialara göre, ’Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşünde zabıta görevlileri tarafından sokak ortasında darp edildi.25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP’den milletvekilliğine ve son kongrede il başkanlığına aday olan Hasan Nebi, iddialara göre, ’Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşünde zabıta görevlileri tarafından sokak ortasında darp edildi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Konak ilçesinde ’Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşü düzenlendi. Bu özel günde kadınlara destek vermek için yürüyüşe katılan ve geçtiğimiz dönem CHP’den milletvekili aday adayı ve il başkanlığı adayı olan Hasan Nebi, zabıtalar tarafından darp edildiğini iddia etti.
"Şiddete hayır yürüyüşünde şiddete maruz kalmam acı bir tablo"
Nebi, "Kadına şiddete hayır yürüyüşünde kendimin şiddete maruz kalmam acı bir tablo" derken, yaşadığı anları şöyle anlattı: "Cumhuriyet Halk Partisinin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızın kadına şiddet günü nedeniyle yürüyüşü vardı. Ben de o yürüyüşe katıldım. Aziz Başkan’a ve partiye küfür ediyorlar; bir baktım zabıta özürlü bir çocuğun yanında duruyor ’buradan kalkacaksın’ diyor. Ben de baktım ki insanlar çok tepki gösteriyor, bu tepkiye karşılık zabıtanın kulağına yanaşıp ‘Bak millet partiye küfrediyor, Aziz Başkan’a küfrediyor, gel bırak bu çocuk kalsın’ dedim. Ondan sonra bana ’sen kimsin’ dedi. Ben de ’benim kim olmam önemli değil’ dedim. Daha sonra köprüden Konak Meydanı’na geçerken arkamdan bağırıp ’bekle bekle geleceğim’ dedi. Ben de ’gidiyorum geleceksen gel’ dedim sonra bana ’Ziraat Bankası’nın oraya geç’ dedi. Az sonra bir baktım 4-5 kişi indi aşağıya. Onlarla ne konuştuysa sonra yanıma gelip kolumu arkaya büktüler. Daha önce de inşaatta çocuklara yardım ederken düşüp burkmuştum kolumu. O nedenle kolumda kemik zedelenmesi vardı. Onlar bu kolumu arkaya bükünce büyük acı hissettim. Hastaneye gittim 3 günlük iş yapamaz raporu verdiler. Üç gün işimden gücümden uzak kalacağım."
Darp edildikten sonra Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Anafartalar Polis Merkezi Amirliği’ne giden Nebi, zabıtalardan şikayetçi oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.