Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Başkan’dan Vatandaşa “Tuvalet” Dayağı İddiası

Bilecik CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ın, bir restoran çıkışı ağaç dibine tuvaletini yapan kamyon şoförünü darp ettiği iddia edildi. Dizi parçalanan ve 4 ameliyat geçiren kamyon şoförünün ise bir daha yürüyememe...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ın, bir restoran çıkışı ağaç dibine tuvaletini yapan kamyon şoförünü darp ettiği iddia edildi. Dizi parçalanan ve 4 ameliyat geçiren kamyon şoförünün ise bir daha yürüyememe riski olduğu öğrenildi.
Olay, 2 Nisan günü Bilecik’te bir restoran çıkışında akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşları ile yemek yedikten sonra mekandan ayrılan Ayhan Güven, mekanın karşısında bulunan ağacın dibine tuvalet ihtiyacını giderdi. O sırada bu olaya tanık olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan duruma sert tepki gösterdi. İddiaya göre, Çalışkan, Güven’in yere düşmesine neden oldu. Yere düşen Güven’in diz kapağı parçalandı. Bilecik’te ilk tedavisi yapılan evli ve 3 çocuk babası Güven, İstanbul Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 4 ameliyat olan Güven’in bir daha yürüyememe riski bulunuyor.
“ENSEME VURDU, ANNEME KÜFRETTİ”
Olayın yaşandığı günü anlatan Ayhan Güven, olay akşamı arkadaşları ile Bilecik’te bir mekanda yemek yediklerini aktararak, “Yemekten sonra oradan dışarı çıktım. Şeker hastasıyım, aşırı derecede tuvalet ihtiyacım geliyor. Oradan beraber ayrılacağım arkadaş aracında bir şey unutmuş. Ben de o sırada bulunduğumuz kapıdan ileri bir yerde tuvalet ihtiyacımı gidermeye gittim. O sırada ben tuvaletimi yaparken arkamda kravatlı gözlüklü bir adam belirdi. Enseme vurdu ve küfür etti anneme. Bana, ‘Buraya neden işiyorsun’ dedi. O sırada bana saldırırken garsonlar onu tutuyordu. Onların elinden kurtulduğu zaman bana tekrar saldırdı ve koşarak üzerime atladı. Ben de yere düştüm. O sırada onun yanında olan kadın da bana tekme atıyordu” dedi.
“NEDEN KİMSEYİ ZAN ALTINDA BIRAKAYIM”
Avukatının Bilecik Cumhuriyet Savcılığına olay ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Güven, “Benim yalan söylediğim söyleniyor ama her şey açık. Neden kimseyi ben zan altında bırakayım. Neden bu ismi söyleyeyim. Benim bu ayağımı kim bu hale getirdi. Çocuklarım benim evde. 29-30 gündür aracım çalışmıyor. Maddi sıkıntıdayım çocuklarım oradalar. Bana CHP’den kimse ulaşmadı. Benim nikah şahitliğimi de sayın vekilimiz, Yaşar Tüzün yapmıştı" diye konuştu.
“2 NİSANDAN BERİ AYAĞA KALKAMIYORUM”
Kendisi ile ilgili adalet istediğini söyleyen Güven, “Benim istediğim adalet. Bu konu ile ilgili ne gerekiyorsa yapılmasını istemiyorum. Benim eğer bir ağacın dibine tuvaletimi yapmam suç ise ben cezama razıyım. Ben bir şey yapmadım. Bana neden ucu sivri ayakkabılar ile tekmeler atıldı. Şu anda yürüyemiyorum. 2 Nisan’dan beri ayağa kalkamıyorum. Bu perdeyi bile bugün açtım. Küçük güzel bir haber aldım doktorumdan” şeklinde konuştu.
“MAKAM SAHİPLERİNİN VATANDAŞI KORUYUP KOLLAMASI GEREKİYOR”
Güven’in avukatı Rıdvan Yıldız ise müvekkilinin mağdur olduğunu ifade ederek, “ atandaşı koruyup kollaması gereken makam sahipleri, vatandaşı mağdur eden vatandaşı zor durumda bırakanlar olmaması gerekiyor. Ancak mevcut durumda müvekkilim mağdur olmuş durumdadır. Ailesine bakacak durumu yoktur. Psikolojisi yerle bir olmuştur ve de iş yapamaz durumdadır. Açıkçası karşı taraf ile görüşmedim. Konunun karşı taraftan iyi niyet görülmediği için herhangi bir şekilde mağduriyeti giderici bir adım atılmadığı için, yargı sürecinin başlatılması noktasında yer aldım. Öncelikli olarak savcılığa söz konusu şahsın tedbir olarak tutuklatılması noktasında suç duyurusunda bulundum. Akabinde raporların elimize net olarak geçmesinden sonra maddi ve manevi olarak tazminat davası da açacağız” dedi.
Diğer yandan, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan da olayla ilgili yaptığı açıklamada, Ayhan Güven’i ile kendisini hiçbir şekilde darp etmediğini iddia etti. Çalışkan, “Bilecik’te yemek yedikten sonra restorandan çıktık. Restoranın araç park yerinde ilgili şahsın arabamın bagajının orada tuvaletini yaptığını gördüm ve gittim kibarca kendisin uyardım. Dedim ki arkadaşım bizden üç dakika önce çıktın tuvaletini orada yapsaydın öyle çıksaydın. Bize, “S..... git sana mı soracağız nereye küçük abdest yapacağımızı” dedi. Eşim de yanımda olduğu için lütfen terbiyesizlik yapma dedim ve biz ona kesinlikle saldırmadık. Eşime ve bana özellikle eşime evli arkadaşlarımız bunu çok daha iyi bilirler eşime çok ağır küfürler etti. Ben şimdi onları telaffuz edemiyorum mahkemede ifadelerimizde onu yazdık. Küfür ve hakaretle birlikte bana saldırdı. Kendisine hiçbir şekilde vurmadık, darp etmedik. Varsa darp raporlarını, darp izlerini mahkemede delil olarak sunarlar. Zaten adı geçen şahıs ayakta durmakta güçlük çekiyordu, aşırı derecede alkollüydü. Olay yargıya intikal etmiştir tekrar söylüyorum tüm yönleriyle ortaya çıkacaktır. Bizim kendisiyle telefon bağlantımız olmadı. Olayın farklı boyutları vardır. Ona kim tehdit mesajları çektiyse mesajlarda numaraları vardır, numaraları arasınlar ve öğrensinler. Telefon kayıtları da mevcuttur. Biz her türlü iyi niyetimizle yaklaştık. Olaydan sonra ağabeyiyle konuştuk. İş mağduriyet durumuna geldi. Ben hiçbir zaman böyle bir olaya karışmadım şimdiye kadar. Arkadaşımız mağdur olmuş. Kendisi kamyon şoförüymüş. Gerekirse kamyonunda çalışabileceğimi bile söyledim. Bütün bu olaylardan sonra ağabeyine bunu da söyledik. Olay maddi tazminat olayına geldi ve benden 30 bin TL para istediler. Ben de bu şekilde bunu karşılayamayacağımızı söyledim. Biz kendisini darp etmediğimiz gibi kendisi bana tekme atmak isterken ayağı kaydı yere düştü. Ben de tekrar eğildiğim zaman parmağımı ısırdı, benim adli raporum var. Onun da raporları var, zaten mahkemede her şey ortaya çıkacaktır alkollü olup olmadığı. Olay bu şekilde kısacası. Ben daha farklı anlatmak isterdim, küfürü de size söylemek isterdim ama şuan da yargı aşamasında olduğu için bu olaylara girmeyeceğim. Tehdit mesajlarını özellikle söylüyorum arkadaşımız açıklasın. Mahkemede zaten tehdit mesajların kimden olduğu ortaya çıkacaktır. Restorana kimlerle geldiğini nasıl olduğunu onu nasıl bırakıp gittiklerini hepsi ortaya çıkacaktır. İl Başkanım söyledi ben de çok üzüldüm. Bu süreçte sizde davayı takip edebilirsiniz. Gerçeklerin ortaya çıkması için Bilecik kamuoyunun bunları öğrenmesi için sizler buna vesile olacaksınız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.