Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Çorum Merkez İlçe Başkanına Saldırı İddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’nin, Gazi Caddesi üzerinde tartıştığı otopark görevlileri tarafından darp edildiği ve aracına da zarar verildiği iddia edildi.İddiaya göre, dün akşam saatlerinde...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’nin, Gazi Caddesi üzerinde tartıştığı otopark görevlileri tarafından darp edildiği ve aracına da zarar verildiği iddia edildi.
İddiaya göre, dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nde yapılan yönetim kurulu toplantısından sonra yönetim kurulundan bazı arkadaşlarıyla cadde üzerinde park halindeki 06 YJ 086 plakalı otomobile binen CHP’li Başkan Ali Rıza Suludere’nin aracının yanına gelen görevli, ücret talep etti. Suludere’nin, uygulamanın yasal olmadığı ve ücret ödemeyeceğini belirtmesi üzerine görevli aracın hareket etmesini engelleyerek, diğer görevlileri çağırdı. Suludere ve otopark görevlileri arasında büyüyen tartışma üzerine bir otopark görevlisi sopa ile Ali Rıza Suludere ve aracına saldırdı. Otopark görevlilerinden birisi aracın aynasını kırarken iddiaya göre diğer görevliler de araçta bulunan ve araya girmeye çalışan CHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Güngör Atak ile yönetim kurulu üyesi Serdar Gümüş ve Ali Rıza Suludere’nin oğlu Mert Suludere’ye saldırdı.
Olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesi ile otopark görevlileri sakinleştirilirken, vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan Ali Rıza Suludere ve diğer partililer Güngör Atak ile Serdar Gümüş şahıslardan şikayetçi oldu. Hastaneye giden Ali Rıza Suludere, Güngör Atak, Serdar Gümüş ve Mert Suludere darp raporu aldı. Gözaltına alınan şahıslardan Şahin Ü., polis merkezindeki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.
CHP, SALDIRIYI KINADI
Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’ye yönelik saldırıyı protesto eden CHP’liler basın açıklaması yaptı. Çorumpark’ta düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.
CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, geçtiğimiz hafta Salı günü Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’ye otopark görevlileri tarafından saldırı girişiminde bulunulduğunu belirterek, "Kendisi şikayetçi olduğu halde zanlılar serbest bırakılmıştır. Dün akşam Merkez İlçe Başkanımız yönetim kurulu toplantısının ardından aracına bineceği sırada aynı otoparkçılar tarafından darp edilmiştir. Çocuğu ve arkadaşlarının yanında yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bunlara sebebiyet verenleri de kınıyoruz. Bu olay sadece Cumhuriyet Halk Partililer ve Ali Rıza Suludere’nin olayı değildir. Bütün Çorum halkının içinde bulunduğu sıkıntının sonucudur. Bu sözleşmenin feshedilmesi için illa bir CHP Merkez İlçe Başkanının çocuğunun yanında darp edilmesi mi lazım?" diye konuştu.
Yaşadığı olayı anlatan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ise, CHP Merkez İlçe Başkanı olarak Çorum halkının park parası vermeyeceği yönündeki haberlerin gazetelerde yer aldığını hatırlatarak, "Bundan sonra 31 Mayıs Salı günü belediye binası karşısında iken park görevlileri tarafından tehdit edildim. Şikayetçi oldum. Şahıslar polis tarafından götürüldüler ifadeleri alındı. Bizim de ifademize başvuruldu. Daha sonra dün toplantı sonrasında akşam ’park parası sen vermiyorsun, gazetelerde yayın yaptırıyorsun, bizim de ekmeğimize mal oluyorsun’ diye sopalarla saldırdılar. Yine ne hikmetse bizden önce karakoldan ellerini kollarını sallayarak çıkmışlar. Sopalarla vurdular. Aracıma zarar verdiler. Sopalara polis el koydu" ifadelerini kullandı.
ÜCRETLİ OTOPARK UYGULAMASI KALDIRILDI
Yaşanan olayın ardından Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sosyal medyadaki resmi hesabından bir açıklama yaptı.
Ücretli otopark uygulamasının kaldırıldığının bildirildiği açıklama da şu ifadelere yer verildi: "Gazi ve İnönü Caddelerindeki ücretli otopark uygulaması Belediyespor Derneği ile işletmeci arasında yapılan 01.06.2016 tarihli fesih sözleşmesiyle 15.06.2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere feshedilmişti. Yaşanan bazı tatsız olaylar sebebiyle ücretli park uygulaması bugün itibariyle sona erdirilmiştir"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.