Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cezaevinden Kaçan PKK’lılar Paspas Sapıyla Merdiven Yapmış

Diyarbakır Yüksek Güvenlikli D Tipi Cezaevi’nden kaçan 6 PKK’lının, firar etmek için aylarca paspas sapı biriktirip, bunları merdiven yaparak, 7 metrelik duvardan kaçtıkları ortaya çıktı.Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Yüksek Güvenlikli D Tipi Cezaevi’nden kaçan 6 PKK’lının, firar etmek için aylarca paspas sapı biriktirip, bunları merdiven yaparak, 7 metrelik duvardan kaçtıkları ortaya çıktı.
Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan 6 Mart Pazar günü kaçan PKK’lılar ile ilgili soruşturma sürüyor. 3 infaz koruma memurunun tutuklandığı, 3’ünün de da açığa alındığı soruşturma çerçevesinde yeni bilgilere ulaşıldı.
Firar eden mahkumların aylarca merdiven yapmak üzere paspas sapı biriktirdikleri ortaya çıktı. Koğuş temizliğinde kullanılan paspasların saplarının kırıldığı, mahkumların bu sayede cezaevi idaresinden sürekli yeni paspas sapı talebinde bulunduğu, ancak talepleri yerine getirilirken kırık paspas saplarının geri istenmediği ileri sürüldü. 7 metre yükseklikteki duvarları paspas saplarından yaptıkları merdiven sayesinde aştıkları ve sensörlü dikenli tellere ise battaniye attıkları öğrenilen PKK’lıların, bunun için ise havanın yağışlı olmasını fırsat bildikleri ortaya çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.