Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceza İnfaz Koruma Memuru, Uyuşturucu Ticaretine İştirakten Tutuklandı

Muş’tan Antalya’ya giderken Kayseri’de yakalanan ve ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçuna karışmaktan tutuksuz yargılanan 51 yaşındaki ceza infaz koruma memuru N.G. ile birlikte toplam 3 sanık tutuklandı.Kayseri 1. Ağır...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’tan Antalya’ya giderken Kayseri’de yakalanan ve ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçuna karışmaktan tutuksuz yargılanan 51 yaşındaki ceza infaz koruma memuru N.G. ile birlikte toplam 3 sanık tutuklandı.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar N.G. (51), C.G. (51) ve H.K. (23) ile avukatlar hazır bulundu. 26 yıldır ceza infaz koruma memurluğu yaptığını söyleyen sanık N.G. savunmasında, "Muş’tan Antalya’ya göreve gidiyordum. Üzerime atılı suçu ve cezasının ne olduğunu biliyorum. 5 yıl da Muş Adliyesi’nde görev yaptım. Böyle bir şey yapmam imkansız. Molada akrabam olan C.G.’nin kiraladığı araca bindim, Kayseri’de durdurulduk. Suçsuzum" diye konuştu.
Sanık C.G. ise, "Antalya’ya mevsimlik çalışmaya gidiyordum. Mola yerinde yemek yerken akrabam N.G.’yi gördük. Birlikte giderken Kayseri’de durdurulduk" dedi.
Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucunda 3 sanığın da ’uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan tutuklu yargılanmalarına karar vererek, davayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi. Sanıklar duruşma salonunda adliye polisi tarafından kelepçe takılarak polis noktasına götürüldü.
TUTUKLANMAYACAĞINI DÜŞÜNEN SANIK MAHKEME SALONUNA BİR VALİZ EŞYA İLE GELDİ
Polis ekipleri tarafından cezaevine götürülmek üzere gözaltına alınan sanık N.G., adliyeden polis aracına götürülürken gazetecilerin sorusu üzerine, "Benim tek suçum uyuşturucu ticareti yapan birisini yemek molasında görmek oldu” dedi. Tutuklanmayacağını düşünen N.G.’nin mahkeme salonuna bir valiz eşya ile gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.
NE OLMUŞTU?
İddiaya göre, geçen aylarda kiraladıkları otomobil ile Antalya’ya çalışmaya giden C.G., oğlu Ö.G. ve H.K.’nin Sivas’ta mola verdikleri, mola sonrası daha önceden uyuşturucu madde ticaretinden yakalama kararı olan Ö.G.’nin Sivas’ın Gürün ilçesinde yola otobüs ile devam ettiği, ancak polis ekiplerince kısa sürede yakalandığı öğrenildi. Molada ceza infaz koruma memuru N.G.’nin de bindiği, H.K.’nin kullandığı araç ise Kayseri’de ekiplerce durduruldu. N.G., C.G. ve H.K. gözaltına alınarak, Ö.G.’ye seri iştirak suçundan dava açıldığı ortaya çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.