Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevreci çiftin katilinden ’azmettirici’ iddiası

Antalya’da çevre eylemleriyle tanınan Ali Ulvi (61) ve Aysin Büyüknohutçu (61) çiftini öldüren Ali Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan bir mermer ocağında çalışan ’Çirkin’ lakaplı kişinin cinayetleri işlemesi için...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevreci çiftin katilinden ’azmettirici’ iddiası

Antalya’da çevre eylemleriyle tanınan Ali Ulvi (61) ve Aysin Büyüknohutçu (61) çiftini öldüren Ali Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde, kapatılan bir mermer ocağında çalışan ’Çirkin’ lakaplı kişinin cinayetleri işlemesi için 50 bin TL teklif ettiğini, cinayetten önce de 3 bin TL verdiğini ileri sürdü.

Finike ilçesinde, taş ve mermer ocaklarına karşı yaptıkları eylemlerle tanınan Kiracılar Derneği (KİRADER) Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu’yu tüfekle vurarak öldüren Ali Yumaç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde şok bir iddia ortaya attı. Jandarmadaki ilk ifadelerinde Büyüknohutçu çiftini, eşinin tedavi masraflarını karşılamak için para amacıyla öldürdüğünü anlatan Yumaç, savcılıktaki ifadesinde kapatılan bir mermer ocağında çalışan bir kişinin cinayeti işlemesi için kendisine para verdiğini iddia etti.

"Bizim ocak bunlar yüzünden kapandı. Sen bunları hallet"

Savcılıktaki ifadesini mahkemede de tekrarlayan zanlı Yumaç, "Mermer ocağında çalışan, adını bilmediğim 65-70 yaşlarında, siyah cip kullanan, beyaz saçlı, sürekli kirli sakalla gezen ve 1.65 boylarındaki ’Çirkin’ lakaplı adam, 8 Mayıs günü yanıma geldi. ’Cebinde paran var mı?’ diye sordu. ’Yok’ dedim. ’Sana bir iş teklif edeceğim’ dedi. Cebinden 3 bin TL çıkarıp verdi. ’Bizim ocak bunlar yüzünden kapandı. Sen bunları hallet. Şu 3 bin TL’yi al, 47 bin TL’yi de cinayetten 3-4 gün sonra getireceğim’ dedi. Getireceğim dediği yer mermer ocağıydı. ’Silah nasıl olacak’ dedim. ’Silahı kendin bilirsin’ dedi. Başka bir şey konuşmadık" dedi.

Hırsızlık süsü

Zanlı Yumaç, ’Evden neden hırsızlık yaptın’ sorusuna ise "Aynı şahıs ’Olaya hırsızlık süsü vereceksin, para çalarsan kendine, diğer çaldıklarını da dipsiz kuyuya atacaksın’ dedi. Bu kişiden aldığım 3 bin TL ile evden çaldığım 2 bin 100 TL olmak üzere toplam 5 bin 100 TL’yi eşim Fatma’ya verdim. Ertesi gün saat 16.00-17.00 sıralarında bu kişiyi bulmak için mermer ocağına gittim ama orada kendisini göremedim. Önceki ifadelerimde suçu tek başıma işlemiş olduğumu söylemişsem de olay anlattığım gibi olmuştur. Adını bilmediğim, size tarif ettiğim şahıs bana para teklif etmiş ve suçu işlememe sebep olmuştur" ifadelerini kaydetti.

Keşif için giderek Büyüknohutçu çiftiyle çay içmiş

Mahkemedeki ifadesinde ’Çirkin’ lakaplı kişiyi yaklaşık 1 yıldır tanıdığını söyleyen Yumaç, cinayetleri işlemeden önce keşif amacıyla eşiyle birlikte çiftin evine çay içmeye gittiklerini anlattı.

Zanlı ifadesinde cinayet anını ise şöyle anlattı: “Olay akşamı maktullerden erkek olanını öldürme düşüncem belli ölçüde vardı. Ancak eşini öldürme düşüncem yoktu. Olay akşamı erkek maktul, bana fener doğrulttu, panikledim ve tetiğe bastım. Erkek maktul sırtüstü düştü. Sonra kadına da ateş ettim. Onu da öldürdükten sonra kaçtım. Çok pişmanım."

Soruşturma sürüyor

Öte yandan zanlının ifadesi doğrultusunda çalışma başlatıldığı ancak henüz herhangi bir gözaltı işleminin olmadığı öğrenildi.

Büyüknohutçu çiftinin kızı sanat yönetmeni Emine Büyüknohutçu, cenaze töreninde "Kamuoyu ailemi doğayı seven yaşam savunucuları ve çevre mücadelecileri olarak tanıyor. Anne ve babamızın tarımı ve doğal yaşamı yıkıma uğratan taş ocaklarına karşı verdikleri mücadelenin onları hedef haline getirmiş olabileceğini düşünüyoruz" demişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.