Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevik kuvvetten üniversitelerde görevli özel güvenliğe eğitim

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından üniversitelerde görev yapan özel güvenlik görevlilerine eğitim verildi. Teorik eğitimin ardından gerçekleştirilen pratik eğitimde her türlü saldırıya karşı korunma yöntemleri gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından üniversitelerde görev yapan özel güvenlik görevlilerine eğitim verildi. Teorik eğitimin ardından gerçekleştirilen pratik eğitimde her türlü saldırıya karşı korunma yöntemleri gösterildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından üniversitelerde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik olarak “Terör Saldırıları, Toplumsal Olaylara Müdahale ve şüpheli şahıs, paket, poşet, maddelere karşı alınacak tedbirler” konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde gaz, havai fişek ve molotoftan korunma yöntemleri öğretildi. Üniversitelerde görevli 200 güvenlik amirinin eğitiminin ardından personel eğitimlerinin devam edeceği belirtildi.

"Teorik eğitimi burada pratik hale dönüştüreceğiz"

Eğitim Büro Amiri Komiser Yardımcısı Fırat Orhan, "İl Emniyet Müdürümüz Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatlarıyla üniversitede çalışan özel güvenliklere daha önce yaptığımız teorik eğitimi burada pratik hale dönüştüreceğiz. Uygulamalı eğitim vereceğiz. Eğitimimiz içerisinde kapama düzenlerimiz, kalkanımız, jop kullanma ve daha sonrasında havai fişek molotoflu saldırıya karşı nasıl müdahale etme, en sonunda da gazlı müdahalede gazın etkisinden kurtulma yolunu anlatacağız" dedi.

"Şu anda 200 kişiye eğitim vereceğiz"

Özel güvenliklere en iyi şekilde eğitim vermeye çalıştıklarını ifade eden Orhan, "Üniversitede herhangi bir gerginlik olduğunda, kapama noktası oluşturulması gerektiğinde oraları kapatmak için öğrencilerin ve vatandaşların belli bir noktaya geçmesini engellemek için kullanacağız. Şu anda 200 kişiye eğitim vereceğiz. Hepsi özel güvenlik olarak üniversitede çalışıyorlar. Üniversitelerin güvenliğinden sorumlu arkadaşlar. En iyi şekilde eğitimlerini vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kaydetti.

"Dışarıda ne yaşayabileceklerse hepsini yaşatacağız"

Orhan konuşmasının devamında, "Eğitimler sonunda tam olarak doğru müdahale etme şeklini, vatandaşa zarar vermeden en kolay, en iyi şekilde olayı yatıştırmayı öğrenmiş olacaklar. Birebir dışarıda ne yaşayabileceklerse hepsini yaşatacağız ve görmelerini sağlayacağız. Dışarıda pratikleşsin ve bir anda heyecanlanıp ne yapacaklarını şaşırmalarını engellemek istiyoruz. Pratik hale dönüştürmeye çalışacağız" diye konuştu.

"Eğitimler bu düzeyde devam edecek"

Özel güvenlik amirlerinden sonra personellere eğitim verileceğini söyleyen Orhan, "Amirler başlarında olduğu için şimdilik amirlere öğretiyoruz. Daha sonraki programlarımızda yine müdürümüzün talimatıyla personellere de eğitimlerimizi vereceğiz. Teorik derslerimiz de vardı. Topluluğa karşı hitap, onlarla anlaşma, çevik kuvvetin toplu gösterilere karşı nasıl hareket etmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi. Sosyal patlamayı engellemek amaçlı eğitimler verildi. Eğitimler bu düzeyde devam edecek" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.