Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevik Bir’e Ergenekon’dan Takipsizlik

Ergenekon’un devam eden soruşturmasında emekli Orgeneral Çevik Bir ile MHP İstanbul Milletvekili Adayı Ümit Özdağ’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.Ergenekon davasına ilişkin yürütülen bir soruşturma...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ergenekon’un devam eden soruşturmasında emekli Orgeneral Çevik Bir ile MHP İstanbul Milletvekili Adayı Ümit Özdağ’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.
Ergenekon davasına ilişkin yürütülen bir soruşturma daha tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca 2008 yılında emekli Orgeneral Çevik Bir ile MHP İstanbul Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, Abdülkadir Erdil, İffet Ok, İsmet Tuncer, Mehmet Emin Kunt, Müjdat Kerimcan Kamal ve Saime Nazan Moroğlu hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Takipsizlik kararında 8 isim hakkındaki soruşturmanın kaldırılan TMK’nın 10. Maddesi ile yetkili savcılık tarafından Ergenekon terör örgütü üyeliği ve yardım suçlamasıyla başlatıldığı hatırlatıldı.
Soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında yürütülen teknik ve fiziki takiplerde herhangi bir suç görüşmesinin olmadığı, görüşmelerin siyasi parti, akademik sivil toplum örgütü ve mesleki çalışmalara ilişkin olduğu belirtildi.
Çevik Bir hakkında, Ergenekon davası sanıklarından ele geçirilen belgelerin de incelendiği hatırlatılan kararda, söz konusu belgelerin 28 Şubat süreciyle ilgili olduğu ve şüpheli Çevik Bir’in de Ankara’da açılan 28 Şubat davasında yargılandığı anlatıldı.
Takipsizlik kararında, tüm şüphelilerin "terör örgütü üyesi olduğuna ve örgüte yardım ettiğine" dair soyut iddia dışında delil bulunmadığına işaret edilerek, şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.