Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de Sığınmacılar İçin Geri Kabul Merkezi Kuruluyor

İzmir’in Çeşme ilçesindeki Ulusoy limanı içerisine bin 800 metrekarelik geri kabul merkezi kurulması için çalışmalara başlandı.Türkiye ile Avrupa Birliği arasında tüm dünyanın merakla beklediği sığınmacılara yönelik geri kabul anlaşmasının...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme’de Sığınmacılar İçin Geri Kabul Merkezi Kuruluyor
İzmir’in Çeşme ilçesindeki Ulusoy limanı içerisine bin 800 metrekarelik geri kabul merkezi kurulması için çalışmalara başlandı.
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında tüm dünyanın merakla beklediği sığınmacılara yönelik geri kabul anlaşmasının imzalanmasıyla gözler Ege Bölgesinin kıyı il ve ilçelerine çevrildi. Anlaşmayla birlikte ilk mültecilerin 4 Nisan 2016 Pazartesi günü Yunanistan’ın Midilli Adasından İzmir’in Dikili ilçesine gelmesi beklenirken, bazı ilçelerde hummalı bir hazırlık başladı.
ÇEŞME’YE GERİ KABUL MERKEZİ KURULUYOR
Anlaşmayla birlikte Çeşme ilçesindeki Ulusoy limanına ait bin 800 metrekarelik alanda geri kabul merkezi oluşturulmaya başlandı. Liman içerisinde iş makineleri zemin düzleştirme çalışmaları yaparken, tel örgüler için demir direkler dikildi. Bazı işçilerde, su hattı için kanal kazarak borularını döşedi. Çalışmalar tamamlandığında, Yunanistan’daki Sakız Adasından Çeşme’ye feribotla gelecek sığınmacıların merkezde oluşturulacak güvenlik koridorunun ardından kabul edileceği belirtildi.
PARMAK İZİ OKUMA NOKTASI KURULACAK
Öte yandan merkezde, iki parmak izi okuma noktası, iki göç idaresi çadırı, iki erzak ve yiyecek çadırı ve mobil tuvaletlerin yer alacağı öğrenildi. Sığınmacılar, buradaki görevliler tarafından yapılacak işlemlerin ardından otobüsle kamp merkezlerine gönderilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.