Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de Denize Açılan 101 Sığınmacı Yakalandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde yasa dışı yollarla Yunan adalarına gitmek isteyen 101 sığınmacı yakalandı.Sığınmacıların Yunanistan’ın Sakız Adası’na yasa dışı yollarla geçme çabaları sürerken, Sahil Güvenlik ekipleri de aldıkları...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Çeşme ilçesinde yasa dışı yollarla Yunan adalarına gitmek isteyen 101 sığınmacı yakalandı.
Sığınmacıların Yunanistan’ın Sakız Adası’na yasa dışı yollarla geçme çabaları sürerken, Sahil Güvenlik ekipleri de aldıkları etkin önlemlerle sığınmacılara göz açtırmıyor. Sabaha karşı, Çeşme sahillerinden 2 şişme botla denize açılan 101 sığınmacı, devriye görevini sürdüren sahil güvenlik ekiplerince kısa sürede yakalandı.
Sahil Güvenlik botuna alınan sığınmacılar, Çeşme Emniyet Müdürlüğü yanındaki iskeleye getirildi. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da olduğu sığınmacıların, işlemleri tamamlanıncaya kadar oturabilmeleri için iskele üzerine banklar taşındı. Çeşme iskelesinde tuvalet olmaması nedeniyle yaşanan sıkıntının giderilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen 4 adet mobil tuvalet de iskele üzerine yerleştirildi.
Sahil Güvenlik ekipleri, sığınmacıların arasında bulunan çocuk, kadın ve yaşlılara üşümemesi için battaniye dağıttı. Sığınmacıların su ve yiyecek ihtiyaçları da sahil güvenlik ekiplerince karşılandı.
Sığınmacılar, yapılan işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.