Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de arazi yangını

Çeşme’de, yüksek gerilim hattının şiddetli lodos nedeniyle kopması sonucu çıkan ve hızla büyüyen yangın korkuya neden oldu.Çeşme’nin Çatalazmak mevkisinde bulunan SER-TUR Sitesi yakınlarında, saat 14.30 sıralarında, yüksek gerilim...

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme’de, yüksek gerilim hattının şiddetli lodos nedeniyle kopması sonucu çıkan ve hızla büyüyen yangın korkuya neden oldu.
Çeşme’nin Çatalazmak mevkisinde bulunan SER-TUR Sitesi yakınlarında, saat 14.30 sıralarında, yüksek gerilim hattının şiddetli lodos sonucunda kopması nedeniyle başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın, 5 hektarın üzerinde makilik alanın yanmasına neden oldu. Makilik alanda bulunan zeytin ve çam ağaçları da zarar gördü.
Yangının çıktığı alanın yakınında bulunan sitelerde oturan vatandaşlar ve site bekçileri, yangın ihbarını yapmalarının ardından, hortum, kova, kazma ve küreklerle yangına müdahale etmeye çalıştılar. Yangın ihbarını alan Büyükşehir Belediyesi itfaiye görevlileri, Çeşme Belediyesi arazözleri, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve iş makineleri yanan bölgeye giderek, yangına müdahale ettiler. Ancak aşırı esen rüzgar, çalışmaları zorlaştırsa da, ekipler yangına müdahaleyi sürdürdüler.
Olayın görgü tanıklarından, yangına yakın bölgedeki Sağlık Sitesi’nin Müdürü Sedat Çakar, yüksek gerilim direğindeki telin kopması sonucu bir anda çıkan yangını görünce hemen ihbarda bulunduğunu belirterek, "Yangını görünce Urla Orman Bölge Müdürlüğü’nü, Çeşme Belediyesini aradım. Daha sonra Urla’yı bir daha aradım. Yangının yayıldığını söyledim. Bu yüksek gerilim direğindeki kablo, geçen sene de koptu. Buradan geçen yüksek gerilim tellerinden her gün ateşler çıkıyor" diye konuştu.
Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.