Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de 39 Sığınmacı Yakalandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçmaya çalışan, aralarında Afrikalıların da olduğu 39 sığınmacı yakalandı.İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesindeki Karaabdullah Burnu...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Sakız Adası’na kaçmaya çalışan, aralarında Afrikalıların da olduğu 39 sığınmacı yakalandı.
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesindeki Karaabdullah Burnu açıklarında, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında, şişme botla kaçmaya çalışan sığınmacılar, bölgede devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Suriye, Sudan, Kamerun ve Ganalı olduklarını beyan eden sığınmacılar, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Çeşme İskelesi’ne getirildi. Sahil Güvenlik ekipleri, yorgun ve uykusuz olan sığınmacılara battaniye dağıttı. Sığınmacılar, oturdukları bankların üzerinde yorgunluktan uyuyakaldı. Sığınmacıların arasındaki bir ortopedik engelli de ayağına naylon torba geçirerek uyudu. Sahil Güvenlik ekipleri, sığınmacıların üzerinden çıkan can yelekleri de imha edildi. Sığınmacıların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edilecekleri öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.