Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’de 2 günde 99 sığınmacı yakalandı

Son günlerde yasa dışı geçişlerde artış yaşanırken, 2 gün içinde Çeşme’den Sakız Adası’na şişme botla geçmeye çalışan 99 sığınmacı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.Bölgede dün saat 12.00 sıralarında devriye...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son günlerde yasa dışı geçişlerde artış yaşanırken, 2 gün içinde Çeşme’den Sakız Adası’na şişme botla geçmeye çalışan 99 sığınmacı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.
Bölgede dün saat 12.00 sıralarında devriye gezen Sahil Güvenlik ekipleri, Çeşme geçidinin 20 mil kadar güneyinde bir şişme bot tespit etti. Sahil Güvenlik ekipleri, şişme bottaki sığınmacıları durdurdu. Sığınmacıları kendi botlarına alan Sahil Güvenlik ekipleri, Alaçatı Mahallesi’ndeki Sahil Güvenlik Karakolu’na götürdü. Kimlik tespitleri yapılan 37 sığınmacının Afganistan, İran, Gürcistan ve Suriye uyruklu olduğu belirlendi. Sığınmacılar, yapılan işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi.
Sahil Güvenlik ekipleri bu sabaha karşı 04.00 sıralarında da Çiftlik Mahallesi Karaabdullah Burnu açıklarında bir şişme bot belirledi. Müdahale eden ekipler, içindeki sığınmacıları kendi botlarına aldı. Nijerya, Kamerun, Irak ve Suriye uyruklu oldukları tespit edilen 62 sığınmacı, Çeşme İskelesi’ne getirildi. Burada sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılayarak su ve yiyecek dağıtan Sahil Güvenlik ekipleri, sığınmacıların arasındaki felçli bir yaşlı kadını sandalye ile taşıyarak, güneşten korunması için bir kulübeye götürdü. Sığınmacıların bir bölümü yorgunluktan banklarda ve yerde uyuyarak, işlemlerinin tamamlanmasını bekledi.
Sığınmacıların üzerinden çıkarılan can yelekleri ise kesilerek imha edildi. Sığınmacıların, işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderilecekleri öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.