Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cesedi Bulunan Genç Dövüldükten Sonra Ölmüş

Konya’da 5 ay önce cesedi bulunan uyuşturucu bağımlısı gencin, arkadaşının arkadaşları tarafından dövülmesi neticesinde kafatasında oluşan kırığa bağlı olarak beyin kanamasından öldüğü ortaya çıktı.5 Ocak 2016 tarihinde ortadan...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da 5 ay önce cesedi bulunan uyuşturucu bağımlısı gencin, arkadaşının arkadaşları tarafından dövülmesi neticesinde kafatasında oluşan kırığa bağlı olarak beyin kanamasından öldüğü ortaya çıktı.
5 Ocak 2016 tarihinde ortadan kaybolan, 18 gün sonra da bir kanalda cesedi bulunan ve cesedinin belden aşağı bölümü köpekler tarafından yenilen Mustafa Meral’in (24), arkadaşının arkadaşları tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edildi. Mustafa Meral, 5 Ocak’ta kaybolduktan sonra annesi Hediye Meral oğlunun gece eve gelmediğini belirterek, sabah polise kayıp başvurusunda bulunmuştu. Genci arama çalışmaları sürerken 23 Ocak’ta merkez Selçuklu ilçesi Sille Ak Mahallesi Tutkun Sokak’ta sulama kanalında 20’li yaşlarda bir erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin bir bölümü sokak hayvanları tarafından yenildiği için ilk anda cesedin kimlik tespiti yapılamadı. Polise başvuruda bulunan anne Hediye Meral’in cesedin kolundaki dövmeyi tanımasıyla kayıp oğlu Mustafa Meral’e ait olduğu belirlendi.
ADLİ TIPTAN GELEN RAPORDAN SONRA OLAY AYDINLATILDI
Uyuşturucu bağımlısı olan ve kaybolmadan bir gün önce tedavi amacıyla Nevşehir’de özel bir klinikte çip taktıran Mustafa Meral’in tam ölüm nedeni için adli tıptan gelecek olan rapor beklendi. İlk önce uyuşturucudan öldüğü ihtimali üzerinde durulan Meral’in, adli tıptan gelen raporda vücudunda hiç uyuşturucu madde çıkmazken, kafatasında oluşan çatlağa bağlı olarak beyin kanamasından öldüğü ortaya çıktı.
Bunun üzerine dosya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne geldi. Olayı aydınlatmak için çalışma başlatan cinayet polisi, Mustafa Meral’in annesi Hediye Meral’in, oğlunun arkadaşları tarafından dövüldüğü şeklinde ifade vermesi üzerine Meral’in son görüştüğü arkadaşı Oğuzcan A. (24) ve kuzeni Doğukan Y. (25) ile Doğukan’ın arkadaşları Cemal K. (25) ve Mehmet B’nin (24) ifadesi alındı. Cemal K. ile Mehmet B’nin polise çelişkili ifade vermesi üzerine soruşturma iki şüpheli üzerinde yoğunlaştı. İkili önce ne olduğunu bilmediklerini söyleseler de daha sonra olay ortaya çıktı.
ARKADAŞININ ARKADAŞLARI DÖVMÜŞ
İddiaya göre, Doğukan Y., arkadaşları Cemal K. ve Mehmet B’ye kuzeni olan Oğuzcan A’nın arkadaşı Mustafa Meral ile uyuşturucu kullandıkları için görüşmelerinden rahatsız olduğunu anlattı. 5 Ocak tarihinde birlikte gezen Cemal K, Mehmet B. ve Doğukan Y, Zafer Meydanı’nda Oğuzcan A. ve Mustafa Meral ile karşılaştı. Burada bir ara sokağa giren şahıslardan Cemal K. ve Mehmet B, Mustafa Meral’i darp ettiler. Olayın ardından Mustafa Meral’in gözünün birden kanlanması ve baş ağrısıyla birlikte uyku halinin belirmesi üzerine Oğuzcan A, arkadaşının uyuşturucudan kaynaklı bu duruma geldiğini düşünerek evine götürmek için birlikte otobüse bindi. Oğuzcan A. evinin olduğu durakta inerken, Mustafa Meral’e evine gitmesi için altı durak sonra inmesini söyledi. Ancak Mustafa Meral evinin olduğu durakta inmeyerek son durağa kadar gitti ve annesini arayarak kaybolduğunu söyledi. Mustafa Meral’in, karanlıkta bir süre ilerledikten sonra cesedinin bulunduğu kanalda yığılıp kaldığı ve burada hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Polisteki ifadelerin tamamlanmasının ardından, Mustafa Meral’i darp ettiklerini itiraf eden Cemal K. ve Mehmet B, "Kasten adam öldürme" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. İki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.