Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çerkezköy’de 23 Sanıklı İhaleye Fesat Karıştırma Davası

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde aralarında eski Belediye Başkanı Ali Ertem ve birim müdürleri ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 23 sanıklı ‘ihaleye fesat karıştırma’ davası 27 Mayıs’a ertelendi.’İhaleye fesat karıştırma’...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde aralarında eski Belediye Başkanı Ali Ertem ve birim müdürleri ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 23 sanıklı ‘ihaleye fesat karıştırma’ davası 27 Mayıs’a ertelendi.
’İhaleye fesat karıştırma’ davasının ikinci celsesi, saat 14.00’te Çerkezköy Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmaya 5 sanık ve 5 sanık vekili katılırken, 3 sanık da yazılı savunmasını gönderdi. Duruşmaya Ali Ertem, Abdulgani Yüce, Mehmet Salih Yılmaz, Hüseyin Tokuç, Vehbi Demirtaş, Ozan Genç ve Asuman Azak’ın yerine avukatları katıldı. Duruşma sanıkların dinlenmesi ile başladı. Sanıklardan Mehmet Salih Y., daha önce hazırlık aşamasında verdiği ifadelerin doğru olduğunu ve aynen tekrar ettiğini belirterek, “Olay tarihinde Çerkezköy Belediyesi’nde encümen üyesiydim. Hangi ihaleye imza attığımı hatırlamıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.
Duruşmaya katılan diğer sanıklar Esengül G., Mustafa G. ve Ziya Y. de önceki beyanlarını tekrar ettiklerini söylediler.
ORDU’NUN TALEBİ REDDEDİLDİ
Sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, olayla ilgili ihbarda bulunan Mustafa Ordu’nun davaya katılma talebini görüştü. Bir önceki duruşmada Hakim Fatih Özyurt, ‘müşteki’ sıfatı ile mahkemeye katılan Mustafa Ordu’nun müşteki olmadığını belirterek, “Kamu davalarında müşteki olmaz. Bu nedenle siz burada ‘ihbarcı’ olarak bulunuyorsunuz” demişti. Mahkemenin ikinci celsesinde de Ordu’nun suçtan zarar görme ihtimali bulunmadığı, müşteki sıfatına haiz olmadığı gerekçesi ile mahkemeye katılma talebi reddedildi.
Duruşma tanıkların dinlenmesi ile devam etti. Vahit Özcan, Mehmet Sait Tabala, Halit Bahçekapılı, Emrah Karaca, Servet Demirci, Şaban Kardeş ve Hasan Karaca mahkemede tanık olarak dinlendi. Tanıklar ifadelerinde işletmeciliğini yaptıkları yerleri Çerkezköy Belediyespor’dan kiraladıklarını, ödemelerini ise makbuz karşılığında Çerkezköy Belediyesi’ne yaptıklarını beyan etti. Sanık vekili avukatlar da, tanık beyanlarında kiralamaların Beldiyespor Kulübü adına yapıldığının anlaşıldığı, aleyhe olan hususları ise kabul etmediklerini belirterek, daha sonra geniş kapsamlı bir yazılı savunmayı mahkemeye sunacaklarını belirttiler.
Duruşma, 27 Mayıs Cuma günü saat 15.00’e ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.