Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çatapattan Yaralanan 7 Yaşındaki Çocuk İHA’ya Konuştu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çatapat ve mantar tabancasında kullanılan barutlu mantar ile yaptığı karışımın patlaması sonucu yüzünde ve kafasında yanıklar oluşan çocuk İHA muhabirine konuştu. Hastanede tedavi gören 7 yaşındaki İbrahim....

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çatapattan Yaralanan 7 Yaşındaki Çocuk İHA’ya Konuştu
Bursa’nın İnegöl ilçesinde çatapat ve mantar tabancasında kullanılan barutlu mantar ile yaptığı karışımın patlaması sonucu yüzünde ve kafasında yanıklar oluşan çocuk İHA muhabirine konuştu. Hastanede tedavi gören 7 yaşındaki İbrahim. D., arkadaşlarını bu tür oyuncaklarla oynamamaları konusunda uyardı.
Özellikle bayramlarda çocukların en büyük ve en tehlikeli oyuncağı olan mantar tabancası, çatapat, kız kaçıran gibi patlayıcılar tehlike saçmaya devam ediyor. Yasak olmasına rağmen rahatlıkla satışı yapılan patlayıcılar en son İnegöl’de bir çocuğun hayatını karartıyordu. İkamet ettikleri Mesudiye Mahallesi Ferik sokakta oyun oynayan 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi İbrahim D., çatapat ve mantar tabancasında kullanılan barutlu mantarla tehlikeli bir deneme yaptı. İki patlayıcıyı bir taşın üstüne üst üste koyan çocuk, yakın mesafeden patlatmaya çalıştı.
HEPSİ BİR ANDA PATLADI
İbrahim Doğan, eline aldığı taşla patlayıcılara var gücüyle vururken, patlayıcılar büyük bir gürültü ile patladı. Patlayıcılardan çıkan alevlerin arasında kalan İbrahim’in boynu ve yüzünün tamamı ile saçlarının bir kısmı yandı. Yaralanan çocuk bağırarak yardım istedi. İbrahim, ailesi tarafından özel araçla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilerek tedavi altına alındı.
Boynu ve yüzünde birinci derece yanıklar oluşan çocuk, acil servisteki müdahalenin ardından servise kaldırılarak, kafasından boynuna kadar özel sargılama yapıldı.
ÇOCUKLARA UYARI
İnegöl Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi servisinde tedavisi süren İbrahim D., “Yaktığım çatapatlar ayakkabımın üzerine düştü. Oradan da yüzüme fırladı. Beni fark eden ağabeyler alıp hastaneye getirdiler. Bir daha böyle bir şey yapmayacağım, çok korktum. Benim gibi çocuklarda bunlarla oynamasınlar. Sonra benim gibi yüzü yanabilir. Dikkat etsinler, böyle şeylerle oynamasınlar” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.