Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkkale’de FETÖ/PDY davasının ikinci duruşması başladı

Çanakkale’de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların 5’i tutuklu toplam 66 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.Sanık, mağdur, müşteki...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkkale’de  FETÖ/PDY davasının ikinci duruşması başladı
Çanakkale’de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların 5’i tutuklu toplam 66 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.
Sanık, mağdur, müşteki ve tanık sayılarının çok fazla olması ve salon yetersizliğinden dolayı davanın duruşması Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yapıldı. Geçen yıl 26 Aralık’ta başlayan ve sonrasında da aralıklarla devam eden operasyonlarda gözaltına alınan, 5’i tutuklu toplam 66 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşmasına tutuklu 5 sanık ile tutuksuz yargılanan sanıklar, müşteki ve şahitler katıldı. Emniyet ekipleri cezaevi girişinde geniş güvenlik tedbiri aldı. Cezaevi girişinde polis kontrol noktası oluşturdu. Duruşmaya katılmak üzere gelen tutuksuz sanıklar, kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından hazır bekletilen minibüsler ile duruşmanın yapılacağı cezaevinin tiyatro salonuna taşındı. İkinci duruşmanın Çarşamba günü hariç 15 Temmuz 2016 Cuma gününe kadar devam edeceği öğrenildi.
13 Haziran’daki ilk duruşmada Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 7’si tutuklu toplam 66 sanığın yargılandığı davada ara karar alınırken, tutuklu 7 sanıktan 2’si tahliye edilmiş, 5 kişinin ise tutukluk halinin devamına karar verilmişti.
Aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) eski rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile çok sayıda işadamının da bulunduğu sanıklar ile duruşmada mağdur ve müştekiler ile şahit olarak dinlenen kişiler 12 gün süren duruşmaya katılmıştı. Davanın 368 sayfalık iddianamesi, görevlendirilen 2 edebiyat öğretmeni tarafından 2 günde okunmuştu. Duruşmaya 7’si tutuklu 66 sanık, 28 mağdur, 11 müşteki, şahitler ve avukatlar ile birlikte toplam 200’e yakın kişi katılmıştı. Sanıkların ifadelerinin alındığı duruşmada açıklanan ara kararda, tutuklu sanıklardan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde memur olan Hüseyin İşsever ile İl Özel İdaresi’nde görevli Engin dikmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Diğer 5 kişinin tutukluluğu devam etti.
Geçen 26 Aralık’ta Çanakkale merkezli toplam 10 ilde düzenlenen ve sonraki günlerde kapsamı genişletilerek sürdürülen operasyonlarda gözaltına alınan sanıklar, ’FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım, kamu kurum, dernek, vakıf gibi kuruluşların aracı kılınarak dolandırıcılık, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik, imar kirliliğine sebep olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlamalarıyla yargılanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.