Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale’deki FETÖ/PDY davası

Çanakkale’de 5’i tutuklu 66 kişinin yargılandığı ‘FETÖ/PDY’ davasının görülmesine Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda devam edildi. Duruşmada 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi. Davanın görülmesine eylül ayında devam edilecek.Fetullahçı...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’deki FETÖ/PDY davası
Çanakkale’de 5’i tutuklu 66 kişinin yargılandığı ‘FETÖ/PDY’ davasının görülmesine Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda devam edildi. Duruşmada 2 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi. Davanın görülmesine eylül ayında devam edilecek.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 5’i tutuklu 66 sanığın yargılandığı davanın duruşması, sanık, mağdur, müşteki ve tanık sayılarının çok fazla olması sebebiyle güvenlik gerekçesiyle 13 Haziran’da Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda görülmeye başlanmıştı. Aralarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile çok sayıda iş adamının bulunduğu sanıklar ile duruşmada şahit olarak dinlenen kişilerin katıldığı davanın ikinci duruşması 4 gün sürdü. Sanıklar, mağdur ve müştekiler ile şahitlerin dinlendiği duruşmada bugün ara karar açıklandı. Tutuklu sanıklardan Hikmet Sezen ile Abdullah Büyükdağ tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Diğer 3 kişinin tutukluluğunun devamına karar verildi.
Davanın üçüncü duruşması eylül ayında yapılacak.
26 Aralık 2015’te Çanakkale merkezli 10 ilde başlatılan operasyonun ardından açılan davada sanıklar, ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım, kamu kurum, dernek, vakıf gibi kuruluşların aracı kılınarak dolandırıcılık, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik, imar kirliliğine neden olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ iddiasıyla yargılanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.