Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale’de FETÖ soruşturması

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Fetö'nün Darbe Girişimine Yönelik Soruşturmanın Sürdüğünü Söyledi. Bugüne Kadar 647 Personel Hakkında İşlem Yapıldığını Söyleyen Vali Erkal, Ortaya Çikan İfadeler Neticesinde Yeni Görevden Uzaklaştırmalar, Yeni Gözaltılar Olabileceğini Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 20:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’de FETÖ soruşturması
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, FETÖ’nün darbe girişimine yönelik soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Bugüne kadar 647 personel hakkında işlem yapıldığını söyleyen Vali Erkal, ortaya çıkan ifadeler neticesinde yeni görevden uzaklaştırmalar, yeni gözaltılar olabileceğini belirtti.
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz’dan bugüne kadar yaşanan süreç hakkında bilgi verdi. Darbe girişiminin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin basiretli girişimleri neticesinde olağanüstü hal ilan edildiğini söyleyen Vali Erkal, “Olağanüstü halin yürürlüğe geçmesiyle beraber Bakanlar Kurulu kanun hükmünde kararnameler çıkarmaya başlamıştır. O kararnameler neticesinde yapılan uygulamalar, alınan tedbirlerle Çanakkale’de şimdiye kadar 647 personelle ilgili işlem yapıldı. Bunlardan görevden uzaklaştırılanların sayısı 434 civarındadır. 9 tane firari şüphelimiz var. Bunlar aranmakta. Gözaltı kararı uygulanan şahıs sayısı 39, tutuklanan sayısı 96, mahkemece salınanların sayısı 29, adli kontrol şartıyla salıverilenlerin sayısı ise 37" dedi.
Kapatılan okul ve dernekler hakkında da bilgi veren Vali Erkal, “5 dernek, 4 okul, 2 dil kursu kapatıldı. Bunlar, kapatılan okullar, kamuya devredildi, millileştirildi. 2 etüt merkezi, 14 özel öğrenci yurdu kapatıldı. Ayrıca 10 dershaneye el konmuş ve bunlar da kapatılıp, devlete devredilmiştir" diye konuştu.
Çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Erkal, "Şu aşamada faaliyetlerimiz son sürat devam ediyor. Ortaya çıkan ifadeler neticesinde yeni görevden uzaklaştırmalar, yeni gözaltılar olacaktır. Çünkü her yeni itiraf ve ifadeyle bir başka uca ulaşıyoruz. Ulaştığımız noktaların gereğini yapıp, adliyeye teslim ediyoruz. Özellikle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden alınan öğretim üyeleri, ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ’anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekten’ dolayı tutuklandı. Çünkü birçoğunun bu örgütle iktisatlı olduğu, geçmişlerinde bunlarla iletişim içinde bulundukları, hatta 17-25 Aralık sürecinden sonra da onlarla devamlı iletişim içinde oldukları tespit edilmiştir. Bunların dışında 2 araştırma görevlisiyle ilgili de tutuklama kararı verildi. Bunların vereceği ifadeler doğrultusunda yeni isimler de ortaya çıkabilir. Bunlardan bir tanesine itirafçı bir polis memurunun verdiği ifade doğrultusunda ulaşıldı” dedi.
Vali Erkal, Eğitim-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş’ın görevden uzaklaştırılma nedeninin örgüte mensubiyetiyle ilgili olmadığını, darbeyi övücü sosyal paylaşımları nedeniyle görevden uzaklaştırıldığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.