Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Dündar’a Silahlı Saldırı Olayıyla İlgili Yeni Bilgilere Ulaşıldı

Can Dündar’a saldırı girişimiyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Bir numaralı zanlı M.Ş, ifadesinde olayda kullandığı silahı bugün adliyeye sevk edilen S.B.’den aldığını söyledi.Gazeteci Can Dündar’a 6 Mayıs günü Çağlayan’da...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Can Dündar’a saldırı girişimiyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Bir numaralı zanlı M.Ş, ifadesinde olayda kullandığı silahı bugün adliyeye sevk edilen S.B.’den aldığını söyledi.
Gazeteci Can Dündar’a 6 Mayıs günü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı binasının önünde gerçekleşen saldırı girişimiyle ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. Saldırı girişimiyle ilgileri olduğu gerekçesiyle 10 Mayıs günü saat 05.00 sıralarında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen E.C. (50), S.M. (31), S.B. ve S.B. (45) ile birlikte adliyeye sevk edilen şüpheli sayısı 9’a ulaşmış oldu. İkinci operasyonda gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Ş.’nin mahalleden arkadaşları olduğu öğrenildi. Zanlı M.Ş.’nin ifadesinde saldırı girişiminde kullanılan silahı olaydan bir hafta önce hiçbir bedel ödemeden S.B.’den aldığını söylediği öğrenildi. S.B. ise ifadesinde olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyerek, iddiaları kabul etmedi. M.Ş’nin eşinin ise, ifadesinde M.Ş’nin olay günü yatak odasındaki dolaptan bir şey alıp beline koyarak evden çıktığını söylediği belirtildi.
Öte yandan, saldırının bir numaralı zanlısı M.Ş’nin saldırıdan bir gün önce ve saldırının gerçekleştiği günün sabahında adliye önüne gelerek keşif yaptığı öğrenildi. M.Ş. ile S.B.’nin saldırıdan birkaç saat önce Gaziosmanpaşa’da, S.B. ile E.C.’nin ise saldırıdan birkaç saat sonra Fatih’te görüştüğü tespit edildi. Olay sonrası yakın takibe alınan E.C., S.B., S.M. ve S.B.’nin olaydan 4 gün sonra Florya’da bir araya geldiği ve burada gözaltına alındıkları öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.