Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Dündar Ve Erdem Gül’ün Davası Ertelendi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün casusluk suçundan yargılandıkları dava 22 Nisan’a ertelendi. Mahkeme, Gül ve Dündar’ın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün casusluk suçundan yargılandıkları dava 22 Nisan’a ertelendi. Mahkeme, Gül ve Dündar’ın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini reddetti.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmada, Can Dündar’ın ardından Erdem Gül ifade verdi. Gül’ün yaklaşık 1,5 saat süre ifadesinin ardından taleplerin alınmasına geçildi.
YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILSIN TALEBİ
Kapalı olarak görülen davada Dündar ve Gül’ün avukatlarının, müvekkilleri hakkında daha önce verilen yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep ettikleri belirtildi. Taleplerle ilgili görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan’ın da, tanık olarak gösterilen gazeteci Emre Erciş’in zorla getirilmesi ve sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar verilmesini istediği kaydedildi.
22 NİSAN’A ERTELENDİ
Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi. Tanık Emre Erciş’in zorla getirilmesine hükmeden mahkeme duruşmayı 22 Nisan’a erteledi.
Duruşmadan sonra, kendilerini bekleyen milletvekilleri ve avukatlarla birlikte sloganlar eşliğinde adliyeden çıkan Dündar ve Gül, adliye önündeki meydanda bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.
“GÖRÜNTÜLER ÜZERİNDEN İZAH ETTİM”
Duruşmanın iyi geçtiğini belirten Dündar, “Dünyanın dikkati bu duruşmanın üzerindeydi. Kendi savunmamda yargılanmamıza neden olan görüntüleri izlemek istediğimi söyledim. Görüntüleri izledik. Üzerinden izah ettim. Suçlamalara tek tek cevap verdim. Müdahil Cumhurbaşkanı’nın ve MİT’in avukatları sorular sordu, savcı sorular sordu. Sorulara cevap verdik” diye konuştu.
Dündar, açıklamasında ayrıca kendisine destek veren konsoloslara ve diplomatlara da teşekkür etti.
“YARGI, GAZETECİLİĞİN YARGILANDIĞINI GÖRMELİDİR”
Erdem Gül ise yaptığı açıklamada, “Bağımsız ve tarafsız yargı, gazeteciliğin yargılandığını görmelidir. Gazetecileri adliyelerden çıkarıp kendi haber alanlarına göndermelidir dedik. Gazeteciliği savunduk” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.