Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Dündar Ve Erdem Gül Davası Mütalaa İçin Ertelendi

Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı davanın, Yargıtay’daki MİT TIR’larının durdurulması davasıyla birleştirilmesi talebi reddedildi. Savcılık, mütaalasını...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yargılandığı davanın, Yargıtay’daki MİT TIR’larının durdurulması davasıyla birleştirilmesi talebi reddedildi. Savcılık, mütaalasını hazırlamak için süre talep ederken duruşma ertelendi.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen kapalı duruşmada, tutuksuz sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile onlarca avukat hazır bulundu. Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına da vekilleri duruşmaya katıldı.
Duruşmanın başlamasının ardından gazeteci Emre Erciş tanık olarak dinlendi. Tanık ifadesine karşı avukatların beyanda bulunmasının ardından savcı Evliya Çalışkan’a görüşü soruldu. Savcı Pehlivan, davanın, Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde Mit TIR’larının durdurulmasına ilişkin dava dosyasıyla birleştirilmesini talep etti.
Ara kararını açıklayan mahkeme, Yargıtay’daki dosyayla aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunsa da mahkemenin geçirdiği safha, dosyanın geldiği durum göz önüne alınarak birleştirme talebinin reddine karar verdi. Duruşma savcısına mütaalasını açıklaması için önümüzdeki celseye kadar süre veren mahkeme duruşmayı 6 Mayıs tarihine erteledi.
Kararın açıklanmasının ardından Dündar ve Gül, kendilerini adliye koridorunda bekleyen kalabalıkla buluştu. Dündar ve Gül’ü bekleyen kalabalık arasında, MİT TIR’ları görüntülerini Can Dündar’a verdiği iddiasıyla hakkında fezleke hazırlayan Enis Berberoğlu’nun da olduğu görüldü.
Dündar ve Gül, çıkışta adliye önündeki alanda basın açıklaması yaptı.
“KARAR MUTLULUK VERİCİ”
Erdem Gül, duruşma savcısının davaların birleşmesi talebini kabul etmemesini mutluluk verici bir gelişme olarak niteledi. Gül, “Savcı, bizim davamızın Yargıtay’da devam eden MİT TIR’ları davasıyla birleştirilmesini talep ederek her iki davanın da birbiriyle iddia edilen suçlar bakımından yakınlık taşıdığını söyledi. Mahkeme talebi reddetti” dedi.
“GÖZÜMÜZ AYDIN”
Erdem Gül’ün ardından konuşan Can Dündar da karardan çok mutlu olduğunu söyledi. Dündar, “Bizi ilgisiz bir davanın içine atıp belki uzun süre yargılamayı planlıyorlardı. Bu plan çöktü. O açıdan ben bunu çok önemsiyorum. Yaptığımız gazeteciliktir ve öbür davayla ilgisinin olmadığını mahkeme oy birliğiyle tescillenmiş oldu. Böylece ben beraatine bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyorum. Gözümüz aydın. Darısı akademisyen hocalarımızın başına. Onları da alıp gideceğiz buradan” ifadelerini kullandı.
Dündar adliye önünde halay çeken öğrencilere de destek veren Dündar, daha sonra akademisyenlerin duruşma saatini beklemek üzere adliyeden uzaklaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.