Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Dündar: “Tarihte Her Zaman Kazandık Yine Kazanacağız”

Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar yargılandığı dava öncesi yaptığı açıklamada “Tarihte her zaman kazandık yine kazanacağız” dedi.Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar yargılandığı dava öncesi yaptığı açıklamada “Tarihte her zaman kazandık yine kazanacağız” dedi.
Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün siyasal ve askeri casusluk suçundan yargılandığı davaya devam ediliyor. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesi  aralarında CHP ve HDP’li milletvekillerinde bulunduğu kalabalık bir grup adliye önünde toplandı. Toplanan grup sık sık sloganlar atarak gazetecilere destek verdi.
“ANAYASA MAHKEMESİ KARARI VE YASALAR BİZİ BERAATE GÖTÜRECEK”
Duruşma öncesi açıklama yapan Can Dündar  “Yargılanan gazetecilik. Karşı tarafta halktan gizlenen bir suç var. Savunmamızı yapacağız. Gazetecilik davası olmanın ötesine taştı. Uluslararası diplomatların davayı izleme hakkı da girdi işin içine, halkın temsilcisi vekillerin davayı izleyip izleyemeyeceği de çıktı. Diplomatlar vekillerde bu davanın tarafı haline geldi. Anayasa mahkemesi kararı ve yasalar bizi beraate götürecek. Tarihte her zaman kazandık yine kazanacağız” dedi.
“YARGILANAN GAZETECİLİK”
Kısa bir açıklama yapan Erdem Gül ise “ne karar çıkarsa çıksın yargılanan gazetecilik” dedi.
HDP’li Meral Danış Beştaş ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu’da yaptıkları kısa açıklamada mahkemenin kapalılık kararını kaldırması gerektiğini belirttiler. Yapılan açıklamaların ardından iki gazeteci sloganlar eşliğinde adliyeye giriş yaptı.
Adliye içerisinde duruşma salonuna çıkarken bir ara yürüyen merdiven arızalanınca gazeteciler kısa bir beklemenin ardından yürüyerek duruşma salonuna çıktı.
“500 AVUKAT YETKİ BELGESİ SUNDU”
Duruşma salonun bulunduğu koridorda güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı görüldü. Mahkemenin kapalılık kararı gereği sadece dosyada vekaleti bulunan avukatların salona girilmesine müsaade edildi. Yaklaşık 500 avukatın salona girebilmek için yetki belgesi verdikleri öğrenildi. Dosyada yetki belgesi sunan avukatlar listeden kontrol edilerek duruşma salonuna alındı.
Duruşmaya mahkemenin kapalılık kararı gereği milletvekilleri de alınmadı.
Duruşma şu sıralar başlarken kalabalığın duruşmanın bulunduğu katta bekleyişi sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.